Koersbalgroep zoekt nieuwe leden

Publicatiedatum: Woensdag 17 november 2010
Koersbalgroep zoekt nieuwe leden


De koersbalgroep in het Gemeenschapshuus zoekt nieuwe leden. Koersbal is een plezierige sport die door iedereen gespeeld kan worden.
Het wordt gespeeld op een vilten mat van twee bij acht meter met een set van twee maal vier ballen en een wit doelballetje (de jack).
Het spel wordt bij voorkeur gespeeld door een team van 6 tot 16 personen.
Bij het spel kunnen steeds 2 personen met elk 4 ballen tegen elkaar spelen.
Eerst wordt de jack uitgegooid en daarna rollen de spelers om beurten een bal met de bedoeling deze zo dicht mogelijk bij de jack te krijgen.
Het rollen van de bal naar de jack levert echter problemen op omdat de ballen aan één kant verzwaard zijn. Ze rollen niet in een rechte lijn maar met een bocht (een koers) naar de jack toe.
Iedereen, man of vrouw, valide of minder valide kan deze sport beoefenen omdat er geen lichamelijke of fysieke inspanning voor nodig is.
Na wat oefenen kan iedereen het koersen onder de knie krijgen. Hoe groter de groep, hoe meer plezier om met elkaar dit sportieve spel te beoefenen.
Het koersbal is een activiteit van de Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer (SWOGB) en vindt plaats elke dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur. Belangstellenden die het eens willen proberen kunnen altijd een balletje komen rollen. Deelname kost € 10,00 per kwartaal. Voor informatie of aanmelding kan men terecht bij Piet Ebben.

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: