Wereldjongerendagen

Publicatiedatum: Vrijdag 25 februari 2011

Heb jij al plannen voor de zomer? Wat dacht je van een reis naar Madrid? Je zou niet de enige zijn, want vanuit de hele wereld reizen zo’n miljoen jongeren af naar Madrid om mee te doen aan de Wereldjongerendagen (WJD). Ga je mee?
Vanuit Nederland worden verschillende reizen hiernaar georganiseerd (16-21 augustus 2011). Het is het grootste internationale jongerenevenement ter wereld. ‘Wereldjongerendagen’ staat voor een week lang nieuwe vrienden ontmoeten, lol maken, afzien, eucharistie vieren, multiculti socializen… een indrukwekkende ervaring die je nooit zult vergeten.

Drie ochtenden lang is er in Madrid een Nederlandstalig programma met swingende muziek, gezelligheid, catechese en een mis. In de middagen en avonden neem je deel aan het jongerenfestival in de stad, met muziek, theater, discussie en nog meel meer. De week wordt afgesloten met een avondwake onder de sterrenhemel en een indrukwekkende slotviering met de paus.
Zorgreis. Jong Katholiek organiseert (ook) een zorgreis naar Wereldjongerendagen 2011.
Deze jongeren kunnen, ondanks hun handicap, toch zoveel mogelijk van het programma in Madrid meemaken. Touroperator VNB, die de reis mede organiseert, zorgt voor aangepast vervoer, zorgfaciliteiten en professionele begeleiding.
Meer weten? Kijk dan op www.jongkatholiek.nl/wjd of vraag de informatiefolder aan via info@jongkatholiek.nl, onder vermelding van je naam en adresgegevens. Aanmelden kan t/m 30 april, via www.jongkatholiek.nl/wjd.
WJD-projectleider Astrid Bakker geeft, samen met enkele ervaren ‘WJD-gangers’, informatie over de reis van het Bisdom van ‘s-Hertogenbosch naar deze Wereldjongerendagen.. Op Donderdag 24 februari a.s. is er een avond (19.30 tot 21.00 uur) voor Cuijk-Boxmeer-Grave-Mill-St.Anthonis-Gemert in Cuijk (Parochiezaal St. Jozef, De Valuwe 1). En op vrijdagavond 25 februari voor Nijmegen-Groesbeek-Ooijpolder in Nijmegen (Groenestraat 229). Voor deze informatie kijk op www.bisdomdenbosch.nl/wjd of zoek contact met Astrid Bakker (abakker@bisdomdenbosch.nl). Zij geeft U ook info over een informatiebijeenkomst in uw eigen parochie, of ander verband..

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: