Jaarverslag van SWOGB

Publicatiedatum: Donderdag 05 mei 2011
In samenwerking met ouderenorganisaties in de gemeente Boxmeer heeft de SWOGB ook in 2010 uitvoering gegeven aan de uitvoering van diensten en activiteiten naar behoefte van de ouderen in onze gemeente.

Het welzijnswerk voor ouderen blijft vernieuwen om de eigen regie van ouderen te versterken: zelf keuzes maken, op de hoogte blijven, sociale contacten en hulp krijgen wanneer nodig. Vernieuwing het liefst in eigen wijk en kern en in samenwerking met organisaties op het terrein van wonen, welzijn en zorg.

Praktische ondersteuning en dienstverlening met daarnaast advies, informatie en individuele cliëntondersteuning, zorgt preventief voor voorkoming sociaal isolement, zorgvragen en uiteindelijk opname in zorginstellingen. De ouderenwerkers komen vaker in de kernen en begeleiden de dienstverlening van welzijn ouderen naar vraag en behoefte op lokaal als gemeentelijk niveau. Dienstverlening zoals de wwz coördinator, de vrijwillige ouderenadviseurs, maar ook activiteiten voor meer bewegen voor ouderen, zingeving en maaltijdvoorziening.

Bent u geïnteresseerd in wat de SWOGB voor u kan betekenen of wilt u weten wat er zoal in 2010 gebeurd is kunt u het jaarverslag SWOGB 2010 downloaden van de website www.swogb.nl of u kunt het verslag opvragen bij het secretariaat SWOGB en Radius:
mail: swogb@radius-lvc.nl of via tel. 0485-57444.

Natuurlijk kunt u voor alle andere vragen contact opnemen met het secretariaat.
Ook de ouderenwerkers, Lineke Verheijen en Jacqueline Cremers en de WWZ coördinator Diny Kuppen kunnen u met vragen op het brede terrein van wonen, welzijn en zorg verder helpen. Zij zijn bereikbaar via tel. 0485-57444.

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: