Klimbos Overloon

Publicatiedatum: Zondag 03 juli 2011

Binnenkort is Overloon een klimbos rijker. Het klimbos wordt op initiatief van de STROV (Stichting Toerisme en Recreatie Overloon en Vierlingsbeek) gerealiseerd. Het maakt onderdeel uit van het “Projectplan Uitbreidingsimpuls toeristische voorzieningen Overloon” en moet een bijdrage leveren aan het verder uitbouwen van het toerisme en het recreëren in de gemeente Boxmeer. Dit klimbos kon gerealiseerd worden door bijdragen van: Streekimpuls Peel en Maas, Provincie Noord Brabant, Gemeente Boxmeer en Liberty Park

Dit klimbos wordt in de bossen van het oorlogs- en verzetsmuseum Liberty Park gebouwd. De laatste maanden heeft de STROV onderhandelingen gevoerd met mogelijke exploitanten en bouwers van het klimbos. Verder zijn er gesprekken geweest met de gemeente Boxmeer i.v.m. de nodige vergunningen en met het Liberty Park om te komen tot de gewenste locatie van het klimbos.
Het klimbos kent een vijftal parkoersen, elk met hun eigen moeilijkheidsgraad, en is geschikt vanaf 8 jaar tot zo oud, als men zich fit voelt om een spannende en sportieve beleving tussen de bomen mee te maken.
Op dit moment wordt gestart met een nieuwe fase. Op vrijdag 1 juli 2011 heeft de ondertekening van de contracten tussen de bouwer en de exploitant, ECOklimpark KlimKong, en de STROV plaats gevonden (zie foto). Na ondertekening van de contracten kan zo spoedig mogelijk gestart worden met de bouw van het klimbos.
De bedoeling is om in september de officiële opening plaats te laten vinden.

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: