MIVA -campagne 2011: Haar leven, uw zorg?

Publicatiedatum: Donderdag 25 augustus 2011
In het weekend van 27-28 augustus wordt er in de kerken gecollecteerd voor de MIVA. De MIVA zet zich al meer dan 75 jaar in voor missionarissen en pioniers door hen te helpen met vervoer en communicatiemiddelen. In de campagne staan dit jaar drie pioniers uit India centraal. Ook in de Missionaire Agenda aandacht voor hun werk.
Zuster Josephine Valarmathi help de thuiswerkers in India. Deze vrouwen en vaak ook kinderen verrichten zwaar huishoudelijk werk voor anderen voor een schamel loontje. Zr. Josephine geeft hen voorlichting over hun rechten en helpt hen bij conflicten met hun werkgever.
Antony Raj helpt vrouwen met zelfhulpgroepen, waarin alle leden zelf elke maand een klein bedrag bijeen leggen. Elke maand wordt overlegd wie van de vrouwen een lening krijgt van de groep om bijvoorbeeld een klein naaiatelier of handeltje te kunnen starten, waardoor ze hun eigen inkomen kunnen verdienen.
T.V. Murali zet zich in voor kinderen die samen met hun ouders werkzaam zijn in de bakstenen industrie. Deze kinderen moeten wel werken omdat hun ouders zelf niet genoeg verdienen om hun gezin te kunnen onderhouden. In de pauzes gaan enkele juffen naar de dorpjes toe om de kinderen onderwijs te geven, zodat ze zicht krijgen op een betere toekomst.
Om meer mensen te kunnen bereiken met hun goede werk hebben deze pioniers een beroep gedaan op de MIVA voor het aanschaffen van een riksja, een auto of een bus.
MIVA giro 2950

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: