Uitnodiging viering van de Gemeenschappelijke Ziekenzalving

Publicatiedatum: Donderdag 25 augustus 2011
op zondag 11 september 10.30 uur Petrusbasiliek, Boxmeer

De Ziekenzalving …. een teken van Gods nabijheid op onze kwetsbare levensweg…

Sinds geruime tijd, al zeker enkele tientallen jaren, wordt er in de pastorale zorg gestimuleerd om met de toediening van het sacrament van de Ziekenzalving niet te wachten tot vlak voor het sterven, maar dit sacrament eerder te laten toedienen, opdat we Levenskracht ontvangen. De ziekenzalving is op het leven gericht.
De ziekenzalving wil kracht schenken om het leven, wat door ziekte, kwetsbaarheid, soms heel moeilijk lijkt te worden, ten einde toe te mogen leven. En in dat proces wil God de mens in al zijn kwetsbaarheid nabij zijn.
Iedereen die beseft dat met het ouder worden de kwetsbaarheid van het leven toeneemt, dat ziekte een realiteit is, - dat kan ook al op jonge leeftijd op je weg komen - kan deze Zalving ontvangen.

Op zondag 11 september a.s. is voor parochianen van Boxmeer, Sambeek en Vortum-Mullem die dit willen, de mogelijkheid en wordt u uitgenodigd tijdens de Eucharistieviering van 10.30 uur in de Petrusbasiliek te Boxmeer in een gemeenschappelijke viering het sacrament van de Ziekenzalving te ontvangen. Het is dan tevens Nationale Ziekenzondag.
Ook uw dierbare familieleden zijn uiteraard van harte uitgenodigd u in deze viering te vergezellen.

Wanneer u dit jaar wilt deelnemen aan deze gemeenschappelijke ziekenzalving zijn er enkele mogelijkheden om u aan te melden:
1. via uw gastvrouw/heer van de Zonnebloem die u regelmatig bezoekt;
2. via de ziekenbezoekgroepsleden van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO);
3. telefonisch of schriftelijk bij Het Parochiehuis, van Sasse van Ysseltstraat 8, tel. 0485-573277. Aanmelden a.u.b. liefst vóór 8 september a.s.

Namens het pastoresteam van de parochies Boxmeer, Sambeek en Vortum-Mullem,
Zr. Bep de Vreede o.carm. / pastoraal werkster

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: