Unicefloop

Publicatiedatum: Donderdag 25 augustus 2011
De 28e Unicefloop is voor het kinderrecht op voeding

De St. Annaschool doet met groep 7 en 8 weer mee aan de Unicefloop. In de tweede schoolweek komt een Unicefvoorlichter op school vertellen over het werk van Unicef en over het thema van de loop. Dit jaar is het thema ‘Honger. Je moet er niet aan denken. Je moet er wat aan doen.’ Een heel actueel thema vanwege de noodtoestand in de Hoorn van Afrika. UNICEF geeft echter in heel veel landen ook structurele hulp en UNICEF Nederland richt zich met de campagne vooral op Gualtemala.
In het weekend van 17-18 september zoveel mogelijk sponsors onder familie, vrienden en bekenden.

Goede voeding is erg belangrijk voor kinderen, want kinderen die goed gevoed zijn hebben genoeg weerstand, kunnen zich goed ontwikkelen en hebben een veel kleinere kans om voor hun 5e levensjaar te overlijden. Kinderen die goed gevoed zijn hebben genoeg energie om te spelen èn om te leren. UNICEF werkt hard om dit voor zoveel mogelijk kinderen te bereiken. UNICEF doet dat door het geven van voorlichting over goede voeding, door regelmatige controles op groei en ontwikkeling van kinderen en, indien nodig, door te zorgen voor extra voeding, aanvullende vitamines en mineralen of voor watertanks en latrines.

Unicefloop
Op zondag 25 september wordt de Unicefloop gehouden. Zoals altijd is het een feestelijke, afwisselende wandeltocht van ongeveer zes kilometer, dit keer in de bossen van Afferden. Er is muziek, iedereen krijgt onderweg drinken en een appel en kinderen maken kans op een leuke Unicefprijs als ze de opdrachten tijdens de route goed beantwoorden.
De start/finish van de Unicefloop is bij Camping “Hengeland”, Hengeland 10 in Afferden (L). Starten kan tussen 11.00 en 13.30 uur en een startkaart kost € 2,-. Iedereen is van harte welkom om mee te wandelen.

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: