Zondag 18 september oecumenische dienst Vredesweek

Publicatiedatum: Donderdag 25 augustus 2011
In de week van 17-25 september wordt de jaarlijkse Vredesweek gehouden. Thema van dit jaar is "Elk mens een veilig bestaan". Een thema dat goed aansluit bij de actualiteit, gezien de gebeurtenissen in het Midden-Oosten. Het gaat erom dat burgers het recht hebben op een overheid die hen beschermt en dat zij daarop kunnen vertrouwen, maar het gaat ook over vertrouwen tussen burgers onderling (zie ook www.vredesweek.nl).
Op zondag 18 september wordt in het kader van de Vredesweek om 10.30 uur een oecumenische dienst gehouden in de Kapel bij de zusters van Julie Postel. Sinds kort is Ds. Margriet Gosker uit Venlo beroepen als dominee in Boxmeer. Deze keer zal de viering de vorm krijgen van een protestantse avondmaalsviering, waarbij naast dominee Gosker ook pastor Tjeu Timmermans en pastor Cis Pater van de zusters voor zullen gaan. De kinderen krijgen een eigen programma, dat wordt verzorgd door Jo Wijnen en Nicolette Hijweege. Het is de bedoeling dat zij een voorbereiding krijgen voor hun deelname aan het avondmaal.
Op donderdag 6 september is er voor belangstellenden nog een bezinning op de liturgie van de oecumenische dienst in het zaaltje van de Protestantse kerk aan de Veerstraat vanaf 20.00 uur. 

VAN DE WERKGROEP OECUMENE

ZINGEN VOOR HET GOEDE DOEL
Zaterdag 15 oktober 2011, van 9.00 – 17.00 uur, Protestantse kerk Boxmeer
Zangestafette voor:
- de voedselbank Land van Cuijk (steeds meer mensen doen voor kortere of langere tijd beroep op de voedselbank en het aanbod van goederen neemt af) en
- Stichting Lalibela (opgezet door Gerard Sonnemans, bedoeld voor kansarme slechtzienden in Ethiopië).
Hiervoor is een aantal koren uitgenodigd, maar iedereen is welkom, zowel om mee te zingen als om te komen luisteren.

Van harte welkom!

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: