Missio Wereldmissiemaand 2011: Vietnam

Publicatiedatum: Zaterdag 24 september 2011
Wereldmissiemaand (oktober) staat dit jaar in het teken van Vietnam. Met zes miljoen katholieken vormt Vietnam de op één na grootste katholieke gemeenschap in Zuid-Oost Azië. Op een bevolking van 86 miljoen is dat overigens nog wel bescheiden te noemen.
Vietnam is een land waar gelovigen, of ze nu boeddhist of christen zijn, het moeilijk hebben. Het communistische land kent weliswaar officieel vrijheid van godsdienst, maar de regering houdt religieuze uitingen scherp in de gaten.
Groeiende kerk
De katholieke kerk in Vietnam lijkt na de oorlogsjaren en de jaren van daadwerkelijke onderdrukking, een inhaalslag te maken. Ze groeit en is volop in ontwikkeling. Er zijn veel roepingen. Veel parochievrijwilligers zijn als catechist actief. Ook op sociaal-maatschappelijk gebied zijn religieuzen en priesters actief. Zo werken ze onder de minderheden in de bergen. Opvang van aidswezen behoort ook tot hun taken.
Vietnam heeft onze steun nodig
Hoewel het Vietnam in economisch opzicht beter gaat, is de kloof tussen arm en rijk alleen maar toegenomen. In het noorden van het land en in de berggebieden heerst nog veel armoede. Vietnam is nog steeds een van de armste landen van Azië.

Steun de geloofsgemeenschap in Vietnam en geef aan de collecte op Missiezondag 23 oktober of stort uw bijdrage op giro 1566 Missio Wereldmissiemaand te Den Haag.

Voor meer informatie: www.missio.nl

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: