L’Autopède, 65 jaar Vlaamse draaimolen attributen

Publicatiedatum: Donderdag 29 september 2011
Ons aller Piet Winkelmolen heeft een boek geschreven welke op maandag 26 september a.s. in St. Michielsgestel wordt gepresenteerd.
Het wordt uitgegeven door de Stichting Kermis-Cultuur (Nederland) en het is op niet-commerciële basis. De stichting heeft al meerdere culturele boeken uitgegeven. Het volledige persbericht is aan dit nieuwsbericht toegevoegd.

Update 29-9: Het boek is tevens verkrijgbaar bij Pakhuus PeetersDe Vlaamse firma l’Autopède heeft gedurende de afgelopen 65 jaar attributen geproduceerd ten behoeve van draaimolens, babysporten, vliegtuigmolens, kinderrijscholen etc.. Miljoenen kinderen uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk hebben op de kermis in de prachtige modellen van l’Autopède gezeten.

Dit boek, dat geschreven is door dorpsgenoot Piet Winkelmolen, secretaris van de Stichting Kermis-Cultuur (Nederland), belicht het ontstaan van het bedrijf, de bloei, de internationale klanten, de opkomende concurrentie uit de kunststofhoek en diverse andere aspecten. Tevens maakt u kennis met de familie Baeyens, die in redelijke anonimiteit als eigenaar achter dit merk schuil gaat. U kunt genieten van meer dan 440 foto’s en documenten die door de jaren heen gemaakt zijn, waaronder ca. 100 afbeeldingen van vele bekende (Nederlandse) draaimolens waarop l’Autopède-attributen hun thuis hebben gevonden. Het veranderende tijdsbeeld op de kermis zult u ook enigszins terugvinden. Dit boek is daarom veel meer dan de titel, l’Autopède, 65 jaar Vlaamse draaimolen attributen, doet vermoeden. Een aanrader voor de kermisliefhebber maar ook voor de oldtimer-fanaat.

Het boek wordt gepresenteerd op de kermis van St. Michielsgestel, maandag 26 september om 10.30 uur in de spiegeltent.

Het ingebonden boek is full colour druk, heeft een 3 mm harde kaft en bestaat uit 190 pagina’s. Het kost €22,50. Het is te bestellen via (mail) kermisboeken@hotmail.nl. of via telefoonnummer 0485-575230. Na overboeking van Euro 22,50 op bankrekeningnummer 95.09.74.684 t.n.v. J. de Graaf te Amsterdam, penningmeester van de Stichting Kermis-Cultuur, zal het boek zo spoedig mogelijk bezorgd worden. Het kermisboek is eveneens te verkrijgen bij Pakhuus Peeters en boekhandel van Dinther te Boxmeer.

Wij wensen u veel kijk- en leesplezier toe!!

Stichting Kermis-Cultuur (Nederland)

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: