Koninklijke Onderscheiding voor Piet van Kempen

Publicatiedatum: Zondag 23 oktober 2011
Oud Vortum-Mullem'er Piet van Kempen heeft zondagmiddag aan het eind van de jubileumvoorstelling van Kids in Music II een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. De 64-jarige dirigent van van het Meuleveld Kinderkoor ontving de versierselen uit handen van Kees van Rooij. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.



Van Kempen heeft zich onder andere nadrukkelijke verdienstelijk gemaakt voor duizenden kinderen van Basisschool Meuleveld, voor het Meuleveld Kinderkoor, de Koninklijke Harmonie van Horst in het bijzonder voor de jeugd en voor de jeugdcarnaval. Hij was sinds 1971 de oprichter leider, coach, dirigent en voorzitter van het Meuleveld Kinderkoor, dat momenteel ruim 100 leden kent. Van Kempen heeft de algehele leiding van het optreden tijdens het jubileumconcert Kids in Music II. Daarnaast is hij contactpersoon van de commissie PR van Kids in Music II.

Daarnaast was hij tot 1998 vrijwilliger bij de Koninklijke Harmonie Horst. Van Kempen heeft tien jaar lang kinderen muziekles gegeven. In 1985 was hij mede-initiatiefnemer tot de oprichting van de jeugdharmonie. Van 1988 tot 1998 was hij dirigent van de jeugdharmonie. Sinds 2009 is hij verder begeleider van het muziekonderwijs op basisschool Meuleveld Horst. Van Kempen geeft blokfluitles aan leerlingen van de bovenbouw.


Bron: http://www.inhorst.nl / http://www.inhorst.nl

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: