Activerend huisbezoek

Publicatiedatum: Donderdag 09 februari 2012
Activerend Huisbezoek door vrijwilligers van de Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer.
Er zijn gebeurtenissen die u het gevoel geven dat u er niet meer uitkomt en dat u er alleen voor staat. Bijvoorbeeld bij overlijden van een partner, kind of vrienden, een verhuizing, een verslechtering van gezondheid of door samenloop van omstandigheden. Activerend Huisbezoek kan u helpen.

Activerend huisbezoek geeft u een steuntje in de rug en helpt om de controle over uw eigen leven te krijgen, als u niet meer weet hoe u de dag moet doorkomen of nergens meer zin in hebt. Een vaste deskundige vrijwilliger, die speciaal opgeleid is, helpt u weer op weg. De vrijwilliger luistert en denkt mee, zodat u zelf weer verder kunt.

De draad oppakken
Door de gesprekken met de vrijwilliger krijgt u meer zicht op uw wensen en mogelijkheden. Samen bespreekt u welke stappen u kunt ondernemen om uw situatie te verbeteren. Bijvoorbeeld door oude contacten weer op te pakken of een nieuwe hobby te kiezen. Als u de draad weer heeft opgepakt, worden de huisbezoeken langzaam afgebouwd.

Kennismakingsgesprek
Als u zich aanmeldt, komt de coördinator van Activerend Huisbezoek eerst bij u langs voor een kennismaking. U bespreekt samen of Activerend Huisbezoek de juiste oplossing is. Als dat zo is brengt de coördinator u in contact met de vrijwilliger. U bepaalt altijd zelf of u start met Activerend Huisbezoek.

Organisatie
Activerend huisbezoek is een dienst van de Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer in samenwerking met Radius, organisatie voor welzijn Land van Cuijk. De dienst is gratis.

Meer weten ?
Hebt u interesse in het Activerend Huisbezoek ? Neem dan contact op met Radius, tel. 0485-574440 en vraag naar de coördinator: Lineke Verheijen.
E-mail: linekeverheijen@radius-lvc.nl

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: