Arie Joren deelnemer: Big Challenge – Alp d`HuZes

Publicatiedatum: Woensdag 22 februari 2012
Kanker kan iedereen overkomen.
Maar dat het mij zou overkomen, daar heb en wilde ik nooit bij stil staan. Toch overkwam het ook mij. Eind april 2010 kreeg ik te horen dat ik maagkanker had. Je wereld staat op z´n kop. En niet alleen mijn wereld, maar ook die van m´n gezin. Je hoort het vaak zeggen: „kanker heb je niet alleen“.
Gelukkig heeft men bij mij de kanker in een heel vroeg stadium ontdekt. Ik ben, in vergelijking met veel anderen, betrekkelijk eenvoudig door het ziekte- en behandelproces gegaan. Wilma en ik hebben dit als een wonder ervaren. Ik heb in die periode veel mensen ontmoet, die niet zoveel geluk hadden. Daarom voel ik mij verplicht een bijdrage te leveren aan de bestrijding van deze ziekte.
De Stichting Alpe d'HuZes spreekt mij erg aan omdat het een strikt antistrijkstokbeleid hanteert: alle giften gaan voor 100% naar het onderzoeksfonds. Hun missie is: Anderen faciliteren en inspireren om Goed, Gelukkig en Gezond te kunnen leven met kanker.
7 juni is dan de dag dat ik samen met collega´s in het Big Challenge team; “Veehouderij tegen kanker” de legendarische franse berg Alpe d´Huez 6 keer met de fiets hoop te beklimmen. Dit alles naar de slogan en metafoor van Alpe d´HuZes en voor kanker patienten van toepassing “opgeven is geen optie”.
Voor meer informatie en ook als u dit initiatief wilt steunen, kunt u dat doen door te doneren via de volgende websites: www.bigchallenge2012.nl en/of www.opgevenisgeenoptie.nl Mijn persoonlijke webpagina vindt u via de laatst genoemde website, via de button “actiepagina´s 2012” en dan in het schermpje “zoeken”, mijn naam invoeren. Hier schrijf ik elke week een stukje op mijn blog over mijn aktiviteiten naar en op 7 juni.

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: