Veilig en vrij op de scootmobiel

Publicatiedatum: Vrijdag 16 maart 2012
Mensen zo lang mogelijk mobiel houden. Maar wel op een veilige manier. Dat is het doel van de scootmobielcursus. De SWOGB en GBB Boxmeer gaan een cursus voor scootmobielgebruikers organiseren.

“Met deze cursus willen de beide organisaties de verkeersveiligheid van de scootmobielgebruikers en andere verkeersdeelnemers verbeteren”. Tevens willen zij zo voorkomen dat een kostbaar vervoermiddel als de scootmobiel ongebruikt in de gang of schuur blijft staan.
Theorie en praktijk
De scootmobielcursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Het theoriegedeelte vindt plaats op 8 mei van 09.00 – 12.00 uur in cultureel centrum de Weijer. In het theoriegedeelte komen de verkeersregels en verkeerstekens aan bod. Speciale aandacht is er voor de verkeersregels die gelden voor scootmobielgebruikers. Het praktijkdeel bestaat uit een rijvaardigheidsrit op een speciaal hiervoor uitgezet parcours in het centrum en start en eindigt in het Weijerpak. De bestuurders oefenen hier in kleine groepjes met stoepje op- en afrijden, hellingproeven, in de spiegels kijken en andere vaardigheidsoefeningen. Alle deelnemers die beide onderdelen met goed gevolg afleggen, ontvangen een scootmobielcertificaat. .

Veilige verkeersdeelname ouderen
In het verkeer zijn ouderen meer dan gemiddeld betrokken bij letselongevallen. Dat soms de drempel om aan het verkeer deel te nemen zo hoog is dat zij sociaal-maatschappelijk minder betrokken raken. De provincie stimuleert verkeersveilige verkeersdeelname en besteedt al een aantal jaren extra aandacht aan senioren in het verkeer. Dit heeft onder meer geleid tot het houden van de mobiliteitsdagen. Veilig en Vrij op weg in het verkeer is een voorbeeldenboek voor projecten van ouderen en is tijdens de trainingsdagen verkrijgbaar. Ook daarin staat de scootmobiele training opgenomen. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Inschrijven en informatie voor beide dagen uiterlijk voor 15 april:
Per mail jan.spee@ziggo.nl of per telefoon:0478 – 631233 /06-18561360

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: