De Schutkooi opent haar deur en viert de lente!

Publicatiedatum: Zaterdag 24 maart 2012
Lammetjesdag op Tweede Paasdag:

U herinnert zich vast nog wel die boer uit de televisiereclame die op z’n berg voor zich uit zit te turen. Hij hoedt lusteloos zijn koeien totdat hij opeens de eerste sneeuwvlokjes omlaag ziet dwarrelen. Dan schiet hij omhoog, rent naar de kapper om zich krullen aan te meten, verruilt zijn boerenkloffie voor een flitsend skipak en gooit de deur van de après-skibar open. Uit volle borst roept hij: ‘Biertje!’
Dit gevoel kwam bij ons ook een beetje boven bij de eerste lentekriebels. Niet dat we de hele winter voor ons uit hebben zitten staren, maar na een jaar lang bouwen en sjouwen is het toch spannend nu de zon op ons terras begint te schijnen.

Op 9 april, Tweede Paasdag, slaan we de deur dit seizoen voor het eerst open! U bent vanaf 11 uur van harte welkom voor koffie met vlaai, een stukje vlees van eigen koe, een glaasje fris of een pilsje, of een heerlijk ijsje. Groot en klein kan zich vermaken bij de diverse kraampjes en activiteiten en in het nieuwe Avonturenbos, dat om 12 uur geopend wordt met een eierzoekwedstrijd.
Om half 2 vieren ook de koeien feest: dan mogen ze voor het eerst de wei weer in. Een schouwspel dat de moeite waard is!

In de winter zijn ook De Wereldboom en Time-out;natuurlijk! bij De Schutkooi neergestreken. De Wereldboom is opgericht door kinderboekenschrijfster Monique van der Zanden en geeft aan kinderen de ruimte voor fantasie door middel van kinderboeken, avontuurlijk spel en creativiteit. Kinderen ontdekken hun wereld door te spelen en te ervaren. Time-out;natuurlijk helpt volwassenen te ontspannen in de natuur, o.a. door mee te lopen met de schaapskudde die op Lammetjesdag aanwezig zal zijn. Wie wil, kan ook mee vlechten aan een levende wilgenhut.
Schutkooi, Wereldboom en Time-out sluiten goed bij elkaar aan en werken graag samen op het mooiste plekje van Boxmeer.

Na 9 april is De Schutkooi iedere vrijdag en zondag open tot oktober. U kunt er behalve wat drinken, ook soep of een gebakken ei eten. Het Avonturenbos is vrij toegankelijk om in te spelen. Om kinderen bewust te maken van het feit dat ons eten niet in de supermarkt groeit, mogen ze voor hun omeletje de eieren eerst van het erf halen.
Op de zondagen bedienen we u zelf. Op de vrijdagen wordt u bediend door mensen met een beperking, begeleid door De Lindehof in Wanssum. Dit hopen we nog gedurende het seizoen met een aantal dagen uit te breiden.

Graag tot ziens op 9 april!

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: