Notulen Dorpsraad 7 mei

Publicatiedatum: Dinsdag 22 mei 2012
Dorpsraadvergadering 7 mei 2012

Aanwezig: Frans Broeder, Jan Hendriks, John Ebben, Jos Tamminga, Peter van Raaij
Afwezig: Jacob Fleuren, Pius v/d Groes


1. Opening
Jos opent de vergadering

2. Notulen van de vorige vergadering 2 april 2012
Geen opmerkingen

3. Dorpsbewoners aan het woord
Enkele bewoners aanwezig. Geen specifieke vragen.

4. Ingekomen post en mededelingen
a. Bedrag voor de waarderingssubsidie is overgemaakt
b. Uitnodiging voor de officiële opening van het Raadhuisplein. Hier is niemand bij aanwezig geweest.
c. Uitnodiging van de Rabobank over de technologische ontwikkelingen. Hier is ook niemand naar toe geweest.
d. Brief van de gemeente Boxmeer over de kermis in Vortum-Mullem. De exploitanten hebben te weinig inkomsten in de kleine dorpen en willen deze niet meer aandoen. De gemeente wil een conceptbeleid opstellen en vraagt input vanuit de dorpen voor een vernieuwde opzet. 21 mei is hierover een vergadering.
e. De AED opleiding wordt binnenkort weer gegeven voor alle vrijwilligers. Jos zet hierover een stukje op de site.
f. Er is een opmerking binnengekomen over de verlichting op het kerkplein. Jos heeft dit in september al gemeld bij de gemeente, maar er is nog geen actie ondernomen.

5. Lopende zaken
a. Wonen
Geen nieuws. Over ca. 2 maanden zal er vanuit de gemeente door het college een voorlichtingsavond worden georganiseerd.
b. IBOR beleidsplan
Er is geen animo voor zelfwerkzaamheid van het onderhoud.
c. Speelruimtebeleid
Uitgangspunt is dat er een centrale plek komt aan de St. Cornelisstraat. De jeugdvereniging heeft tijdens een gesprek aangegeven dat ze het huidige grasveld graag willen behouden. De knotwilgen zijn geplant en er is een hekwerk van 1 meter hoog langs de sloot geplaatst (2 meter verder uit de slootkant dan voorheen). De stompen van de oude bomen zitten er nog en deze worden meegenomen in het onderhoudsplan van de gemeente (zouden worden verwijderd of ingesmeerd). Aan de wegzijde is de sloot nog niet afgezet met een hek. Jos vraagt na bij de gemeente of dit alsnog kan. De bestaande haag wordt vanuit veiligheidsoogpunt op deze hoogte gesnoeid. Het plaatsen van een bordje 'verboden voor honden' heeft geen rechtsgeldigheid.
Vanuit het dorp zijn nog ideeën aangedragen voor de aanleg van een kabelbaan en een mandschommel.
De dorpsraad heeft gevraagd of er een oppervlakte verhard kan worden op het sportveld met 1 of 2 basketbalpalen erbij. Ze willen hier eventueel ook een picknicktafel met bankjes plaatsen. De gemeente ziet het niet zitten om speeltoestellen te plaatsen op het sportveld.
Er is subsidie aangevraagd bij de Rabobank bij het fonds maatschappelijke betrokkenheid voor de aanleg van een jeu-de-boules baan op het speelveldje in de St. Hubertusplein als dat vrijkomt. Hierover moet nog gesproken worden met de omwonenden. Mogelijk kan er ook een andere locatie in aanmerking komen voor de aanleg van een baan.
d. Laarzenpad
Er zijn bordjes gemaakt door Jan Hendriks en beschilderd door José v/d Brink. Deze bordjes zullen worden geplaatst door Jan Hendriks. John Ebben zal Jan Brienen vragen of hij het pad ook deze zomer enkele malen wil maaien. John zal voor alle vrijwilligers een VVV-bon regelen.

6. Rondvraag
" Roel Ebben vraagt wie er verantwoordelijk is voor het maaien rondom het jeugdhuis. Roel belt hierover de klachtenlijn van de gemeente en Jos neemt hierover contact op met de gemeente (Jan van Dinther).
" Frans Broeder geeft aan dat het waterschap in andere dorpen bordjes heeft geplaatst bij diverse sloten en niet in Vortum-Mullem. Jos onderzoekt of er een bordje met daarop St. Jansbeek gemaakt kan worden en ook een bordje voor bij het Joelvuur.

7. Sluiting

Bron: Dorpsraad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Jos Tamminga

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: