Arie Joren fietst 6x de Alp d'Huez

Publicatiedatum: Zondag 10 juni 2012

Wij zijn trots op Arie Joren lid van onze toneelvereniging die afgelopen donderdag 6x de Alp d’hues heeft gefietst.
Hieronder het verslag van de daar aanwezige familie.
Ook heeft Arie nog een stukje geschreven.

2.00 de wekker van Arie Joren ging af! Lekker positief uit de veren, even douchen en een goed fietsers ontbijtje: spaghetti! Daarna door Paul Joren naar de start gebracht. Daar stonden al zo'n 100 fietsers klaar om te vertrekken! 4.35 zat Arie voor de 1e klim op de fiets, 6.20 door de finish waar Wilma, Marloes Joren en Paul hem op stonden te wachten met een geweldig spandoek met Pleun en Saar er op! Dat vond opa super, Anke Joren-Albers en Martijn Joren! Daarna vlug naar het oppeppunt om bij Anna Maria Roelofs een krentenbol, water en banaan te scoren! Dikke kus voor trotse Wilma en snel weer verder voor de 2e klim! Wordt vervolgd....

Klim 2 ging ook prima! In 1,5 uur was Arie Joren weer boven! Paul Joren en Piet Roelofs zijn nu richting bocht 6 aan het wandelen om hem daar aan te moedigen! De dames hier hebben even een liedje gezongen voor Arie, dus kijk naar Alpe d'huez tv, dan zien jullie ons Anna Maria Roelofs, Marloes Joren, Wilma en Riny Roelofs met het mooie spandoek!
Nu zoeken we snel een goed plekje om Arie weer aan te moedigen voor klim 3!!!

Even een up-date: 11.04 boven van de 3e klim...op de vraag hoe gaat het? Matig of redelijk? Antwoord was, het gaat GOED!!!! Een overheerlijke sporters lunch bij het oppeppunt: yoghurt met museli en huzarensalade ok wel kalde schottel genoemd...En om 11.30 zat Arie alweer op de fiets voor en afdaling!!! Hoppa! Wij picknicken langs de kant van de weg met stokbrood, franse kaasjes en zomteen tijd voor ons eerste wijntje met Riny Roelofs, Piet, Paul Joren, Marloes Joren, Anna Maria Roelofs en Trotse Wilma!!!

Ook klim 4 ging weer goed, het wordt nu langzaam aan wat zwaarder maar de supporters langs de weg maken het een groot feest! Super leuk is dat er veel bekenden van Arie langs de weg staan. Oud collega's die vorig jaar zelf gefietst hebben, dus die zijn kanjers in aanmoedigen!!! Nu is hij alweer bezig met klim 5! Wij zijn super trots!!!
Om 16.30 verzameld het team van big challenge zich om nog 1 x met z'n allen naar boven te gaan! Dat wordt een tocht om nooit te vergeten, "opgeven is geen optie" is de slogan hier! 185 fietsers zitten in het team van Arie, samen redden zij het naar de top!!! Hup hup hup!

Het wordt zwaar...die woorden komen nu toch oprecht uit Arie Jorens mond. Het is bijna gedaan, uitgeput komt hij snel even zijn outfit wisselen in zijn studiootje. Even een kopje thee met suiker, yoghurtje...En, heb je er nog zin in Pap, vragen Marloes Joren en Paul Joren...Arie lacht met kleine uitgeputte ogen. Zin niet, maar dat komt zo wel weer! En dat is de spirit!!! Arie gaat er voor, vanavond om 20.30 worden de kanjers uitgedeeld. En zo’n kanjertje neemt Arie graag mee naar huis!!!
De kanjer is binnen!!! De nieuwe mascotte van het Big challenge team!!! Uitgeput maar voldaan ligt hij hier op de bank, te bellen met zijn trotse ouders!!! Ben je wel gezond jongen, vraagt Oma Joren. Tuurlijk, ma, als je 6 x omhoog kunt fietsen dan ben je gezond!!! Deze gezonde man heeft wel een pilsje verdiend, PROOST! Iedereen bedankt voor de support vanuit thuis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Een geweldige ervaring - Alpe d´HuZes 2012
Ik ben slechts een heel gelukkig schakeltje in een grote droom!
Alpe d´HuZes 2012 zit erop. Het was een geweldige ervaring, die je bijna niet over kunt brengen aan mensen die er niet bij waren. Toch wil ik proberen uit te leggen hoe ik deze periode beleefd heb met de afgelopen week als hoogtepunt. De Alpe d´HuZes week is een week van samen gedenken, vieren en boven je zelf uitstijgen. Vorig jaar heb ik mezelf 2 grote doelstellingen opgelegd;
1) 7 juni 2012 zovaak mogelijk de Alpe d’Huez op fietsen. Na mijn ziekte ben ik prima hersteld, maar mijn maag is niet zoals het was. Als je nog slechts een maag capaciteit van ca 25% over hebt, lijkt een dergelijke doelstelling; weinig gevoel voor realiteitszin.
2) € 5000 sponsorgeld ophalen is een deze tijd ook geen kleinigheid, ook dat lijkt een onmogelijke horde. Maar hier hebben al vele zeker bewezen in de voorgaande jaren dat dit zeker mogelijk is.
Beide doelen zijn ruimschoots gehaald; ik heb 6 keer de Alp kunnen beklimmen en tot op dit moment is er ruim € 16.500 gedoneerd. Dat is het resultaat waarvan ik de overgelukkige en trotse vlaggendrager mag zijn. Dat is geen eenmans resultaat. Zoiets kan alleen met hulp van vele. Het is precies verlopen zoals voorspeld was door Koen Veenendaal, september vorig jaar. Je begint alleen aan een schijnbaar onmogelijke opdracht en na verloop van tijd merk je, dat je ondersteund wordt door vele. Als eerste natuurlijk Wilma, die me geweldig steunt en corrigeert. Ook kinderen, vrienden, buren, kennissen, (Hendriks Illessch) collega’s en team leden, allemaal hartelijk dank. Dan natuurlijk ook alle donateurs heel hartelijk bedankt voor alle ruimhartige donaties. Jullie zijn allemaal geweldige mensen die me hiertoe gedragen hebben.
Donderdagavond was, nadat het zweet weggespoeld was, de Big Challenge kanjer uitreiking. Tot mijn grote verbazing werd ik ook als “kanjer”onderscheiden. Op de onderscheiding staan de zinnen:
Jij hebt je uitzonderlijk ingespannen om het onmogelijke mogelijk te maken
Jij inspireert andere Big Callenge fietsers omdat voor jou opgeven geen optie is.
Big challenge organisatie bedankt dat jullie mogelijk hebben gemaakt, dat ik dit mee mocht maken.
De grote droom is vast gelegd in “Inspire 2 live” Wat betekent: kanker binnen 10 jaar, geen dodelijke ziekte meer!
Van deze 10 jaar zijn er al 2 voorbij. De teller loopt.
Wetenschappers zijn er van overtuigd dat ook deze ziekte bedwongen kan worden. Maar er moet nog veel gebeuren en onderzoek kost, helaas, veel inspiratie, energie en geld!!
Mocht jij in alle drukte nog geen tijd gehad hebben om de Alp d’HuZes aktie te doneren, vergeet het dan niet. De Aktie loopt door tot oktober. Daarna start alweer Alp d’HuZes 2013. Deze cyclus gaat door totdat de droom, werkelijkheid geworden is. Jullie blijven toch helpen!!

Arie Joren

Bron: Toneelvereniging

Geplaatst door: Trudy Hermans

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: