Terugblik Hendrix UTD op Alpe d'HuZes 2012

Publicatiedatum: Maandag 18 juni 2012
ALPE D'HUEZ/BOXMEER - Samen met 177 collega’s die werkzaam zijn in en rond de veehouderij heeft het Big Challenge team van Hendrix UTD op 7 juni meegedaan aan Alpe d'HuZes. Samen hebben ze op één dag maar liefst 45 keer Alpe d'Huez beklommen. Ze hebben hiermee 117.000 euro opgehaald ten bate van kankeronderzoek. Onder hen ook een groot aantal rijders uit het Land van Cuijk.
 

De teamleden van BIG Challenge Hendrix UTD kwamen op 7 juni in de avond 'en groupe' over de finish.

Het BIG Challenge-Hendrix UTD team bestond uit de volgende personen (met tussen haakjes het aantal beklimmingen per persoon): Dennis van Uijen (5x), Marc Huirne (6 x), Arie Joren uit Vortum Mullum (6x), Bas Philipse uit Cuijk (6x), John Bruijn (6x), Antoine van Loon uit Sint Hubert (5x), Aart Voets (5x) en Arnold Reichert uit Westerbeek (6x).
 
Streven
"Het belangrijkste doel van Alpe d’HuZes is binnen acht jaar kanker te veranderen in een chronische ziekte en om mensen goed, gelukkig en gezond te laten leven met kanker. Big Challenge is trots dat ze als leverancier van goed en gezond voedsel een bijdrage heeft kunnen aan dit doel", aldus Arie Joren namens BIG Challenge. "Er is nog een lange weg te gaan, maar met de vastberadenheid binnen Alpe d'HuZes moet dat zeker lukken. De teller van Big Challenge staat inmiddels op 1,3 miljoen euro en die van Alpe d’HuZes op 32 miljoen euro. Dit is een enorme prestatie."
 
Bijzonder
Arie vervolgt: "Het is een bijzondere ervaring geweest. De saamhorigheid, de indringende verhalen, het luisterende oor, de bereidheid om wat voor een ander te doen, de onbaatzuchtigheid en het nastreven van een gezamenlijk doel om iets te veranderen is zo bijzonder dat de samenleving er in zijn algemeenheid nog wat van kan leren. Dat maakt dit evenement zo bijzonder. Het Big Challenge team heeft zijn steentje bijgedragen en is dankbaar en trots dat ze het voorrecht hadden om dit mee te mogen maken."

Bron: Kliknieuws.nl

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: