Expositie historische kermis op Gouden Leeuw

Publicatiedatum: Maandag 06 augustus 2012
Venray heeft voor de eerste keer een nostalgische kermis. De attracties van weleer worden aangevuld met een mooie expositie van historische kermisattributen en foto’s van de Venrayse kermis van vroeger.

In de etalage onder de woningen aan het Gouden Leeuwplein heeft Piet Winkelmolen uit Vortum-Mullem een aantal fraaie autootjes, busjes, paarden en motoren bijeengebracht, zoals ze een paar decennia geleden nog te zien waren op de draaimolen.

Piet Winkelmolen is secretaris van de Stichting Kermiscultuur, die zich inzet voor het behoud van de rijke kermistraditie in ons land. Een deel van zijn collectie bestaat uit producten van L’Autopède. Deze Vlaamse fabrikant is al sinds de jaren vijftig gespecialiseerd in tot de verbeelding sprekende metalen voertuigen, dieren of vliegtuigen, mooi van vorm, in sprekende kleuren met veel chroom, met voor alle kinderen een stuurtje en vaak voorzien van toeter of sirene. Winkelmolen restaureert met veel liefde deze herkenbare stukjes kermisambacht. Hij schreef zelfs al een boek over L’Autopède, het merk dat in 2011 65 jaar bestond.

In dit fotoalbum vind je een impressie van de kermisexpo van Piet Winkelmolen tijdens de kermis van Venray in 8 leegstaande etalages nabij de nostalgische kermis. Duurt t/m a.s. woensdag 8-8-2012Bron: L1

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: