De Schutkooi

Publicatiedatum: Dinsdag 25 september 2012
Beste mensen

Nog een paar zondagen en dan zit ons eerste seizoen erop. We gaan er vanuit dat we nog een aangename nazomer krijgen. Maar dat we nu gaan zitten wachten tot april is niet helemaal waar. Besloten activiteiten gaan het hele jaar door. Ook organiseren we in de herfst en winter nog een tweetal themadagen.
Op zondag 14 oktober houden we na het daverende succes van vorig jaar voor de 2de maal de Bockwandeling. In samenwerking met de PLUS en restaurant de Vier Linden organiseren we een bockbier proeverij. Deze dag willen we graag onze Bourgondische kant laten zien, proeven en beleven. Het bockbier staat centraal deze dag. Al wandelend lopen we door het prachtige Maasheggengebied dat ons haar herfsttinten zal laten zien. Onderweg een culinair aperitiefje met natuurlijk een heerlijk bockje. Na deze wandeling komen we terug in de verwarmde Schutkooi waar we u graag verder verrassen.

Zondag 16 december gaan we samen met De Wereldboom van Frank en Monique van der Zanden een leuke creatieve middag voor groot en klein houden: Herdertjesdag. Bezoekers kunnen kennismaken met de nieuwe kleine schaapskudde van De Wereldboom en een schaap ‘adopteren’. Natuurlijk kan er met de kudde gewandeld worden. Kinderen kunnen van gekleurde wol een kerstlichtje vilten, chocolademelk maken boven een kampvuur, een kerststalletje timmeren en muziek maken. Meer informatie verschijnt binnenkort op de website: www.dewereldboom.nl. U vindt op deze site ook informatie over drie kindermusicalmiddagen die bij voldoende aanmeldingen in de herstvakantie in De Schutkooi zullen worden gehouden (17, 18 en 19 oktober). De basisschooljeugd kan dan de minimusical ‘Een koffer vol raadsels’ instuderen en voor ouders en grootouders opvoeren.

Kaarten voor de Bockwandeling zijn alleen in de voorverkoop te koop bij de PLUS in Vierlingsbeek en Overloon. Houd er rekening mee: vol = vol.
Alvast bedankt voor seizoen 2012! Voor besloten activiteiten staan we graag de hele winter voor u klaar. En graag tot ziens tijdens de Bockwandeling en/of Herdertjesdag.

Eric Lamers&Karin Branje

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: