Steun ons in Kenia! Gaby, Wilhelmien & Janske

Publicatiedatum: Zaterdag 16 februari 2013

Stichting Furaha Orphans Kenia

Beste dorpsgenoten en anderen geïnteresseerden,

In de zomervakantie van ’13 gaan wij, Gaby, Wilhelmien & Janske, samen met drie andere enthousiaste vrouwen werken in een weeshuis in Kenia, in de buurt van Homa Bay (360 km vanaf Nairobi). Een collega van Janske, Judith, is daar twee jaar geleden geweest en besloot toen ze thuis kwam een stichting op te richten. Een geweldig initiatief! Het doel van de stichting is de kinderen kunnen blijven voorzien van basisbehoeften en het verbeteren van de leefomstandigheden. Hierbij kun je denken aan veilig onderdak, gevarieerd voedsel, hygiëne en onderwijs. De volgende dingen zijn op dit moment hard nodig: een waterton om regenwater op te vangen, nog enkele bedden, een moestuintje om eigen voedsel te kunnen verbouwen en een opknapbeurt voor de school en de “keuken”.



Behalve deze praktische zaken is er geld nodig om de leerkrachten te kunnen blijven betalen. Daarnaast willen we in deze weken ook veel leuke activiteiten organiseren voor de kinderen, zoals, zingen, dansen, spelletjes, Engelse lessen en verzorgen van lessen over persoonlijke hygiëne. Deze doelen kan de stichting alleen bereiken met voldoende financiële middelen. Binnen Helicon VMBO Groen Nijmegen wordt een goede doelenactie georganiseerd en een basisschool en sportschool hebben ook nog een actie voor ons in petto!
Daarnaast willen we ook jullie vragen om ons te steunen! De stichting heeft een notariële acte met ANBI status, waardoor giften aftrekbaar zijn van belasting. De kosten van de stichting neemt Judith volledig voor haar rekening. Wij betalen allemaal onze eigen vlucht en verblijfskosten. Alle inkomsten zullen dus voor de volle 100% worden besteed aan de weeskinderen en het weeshuis. Wil je meer weten? Kijk dan op www.furaha-orphans-kenia.webklik.nl.
Wil je doneren?! Doe dit dan op girorekening 4657258 t.n.v furha-orphans-kenia o.v.v. vrijwilliger Gaby/Wilhelmien/Janske. Stuur een van ons ook even een mail na de donatie. Waarom? Wij zouden het erg prettig vinden om alle donateurs na afloop van onze reis persoonlijk te bedanken met mail over de gerealiseerde doelen en foto’s van ons vrijwilligerswerk. De donatie kan een eenmalige gift zijn, maar we zijn ook op zoek naar vaste donateurs. Vaste donateurs hebben we nodig om de leerkrachten van het weeshuis te kunnen blijven betalen. Voor 5 leerkrachten is 250 euro per maand nodig. Elke bijdrage is goud waard, want alle kleine beetjes helpen. Alvast heel erg bedankt voor jullie interesse!

Hartelijke groetjes,
ook namens Suzanne de Jong, Anniek van den Eeckhout en Judith Burgers,

Gaby, Wilhelmien & Janske

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: