Werk zoeken in de regio wordt makkelijker

Publicatiedatum: Woensdag 24 april 2013

Tegenwoordig kunnen werkzoekenden nauwelijks een baan vinden zonder tussenkomst van werving- en selectie-, detacherings- en uitzendbureau’s.

Direct solliciteren bij een bedrijf wordt tegenwoordig steeds zeldzamer. De werkzoekenden weten vaak niet welke bedrijven er in de regio gevestigd zijn en de vacatures zijn nergens te vinden.

Voor de kleine bedrijven is het plaatsen van vacatures op het internet vaak een grote investering. Dit belemmert het vinden van personeel in grote mate.

Op deze wijze lopen vraag en aanbod elkaar mis. Het is vreemd dat dit een zodanig groot probleem is.

Een student uit de regio heeft onderzocht of dit niet makkelijker kon. Nu is er een nieuwe website gerealiseerd die hier verandering in gaat brengen. Op deze website staan een breed scala aan vacatures van kleine bedrijven tot grote multinationals. Werkzoekenden kunnen via een contactformulier direct solliciteren bij het bedrijf.

Het is algemeen bekend dat ook studenten en jongeren moeite hebben met het vinden van bijbanen en stages. Bedrijven kunnen kosteloos de stages en bijbanen plaatsen, de jeugd kan direct solliciteren bij het bedrijf die een functie open heeft staan.

Daarnaast is er een complete lijst te vinden van bedrijven in de regio gesorteerd op branche.

Bent u benieuwd?  Kijk op: www.vacatures-lvc.nl (online vanaf 1 mei)

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: