Fietstocht naar Santiago

Publicatiedatum: Dinsdag 28 mei 2013

VOORBEREIDINGEN FIETSTOCHT NAAR SANTIAGO
DOOR PAROCHIANEN UIT VORTUM-MULLEM


Op 17 maart jl. hebben Toon Gerrits, Noud van Bree en Peter
Ebben de pelgrimsmis bijgewoond die ieder jaar wordt gehouden in de kathedraal van Roermond voor pelgrims die dit jaar lopend of fietsend naar Santiago de Compostella reizen. Na afloop van deze bijzondere viering ontvingen zij de zegen voor een behouden reis en konden zij het grootste reliek van de Heilige Jacobus buiten diens begraafplaats in Compostella vereren. Ook hebben zijn hun eerste stempel in het zogenoemde Credencial laten zetten.

Op zondag 26 mei zal ook in de eucharistieviering van 9.00 uur in de St. Corneliuskerk in Vortum-Mullem aan de drie mannen de zegen worden gegeven, waarna op 3 juni hun fietstocht naar Santiago zal beginnen.
Zij hebben zich 3 jaar op deze tocht voorbereid en verheugen zich op de ontmoetingen met andere pelgrims en de plaatselijke bevolking en de afwisseling in het landschap. Ze realiseren zich dat ze geconfronteerd zullen worden met steeds veranderende weersomstandigheden en het iedere dag zoeken van een onderkomen voor de nacht. Maar alle drie zeggen zij: “Wij zijn er klaar voor!”
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: