Reactie van een enthousiaste bezoeker......

Publicatiedatum: Maandag 10 juni 2013
zondag 9 juni 2013

Vortum-Mullem lost door combinaties het probleem van leegstaande kerken op...

Op onze eerste vakantiedag  zijn we naar een concert geweest. Koninklijke Fanfare St. Cornelius had een concert georganiseerd in de gelijknamige kerk. Er waren uitgebreide voorbereidingen aan vooraf gegaan.

Ale kerkbanken waren eruit gehaald enz. Zoals gebruikelijk waren we net op tijd de familie was compleet het feest kon beginnen. Als paus Franciscus dit had gezien zou hij meteen alle kardinalen weer bij elkaar roepen. Dit voorbeeld verdiend navolging.

Een volle kerk, mensen blij.  Als nonnen verkleed stond men je te verwelkomen bij binnenkomst. je zag het meteen hier  amuseert men zich,  luisterend naar de musiek en genietend van het bijpassende schouwspel. ." Music in Concert", zoals de titel van deze  avond  luidde was een vervolg op de eerder uitgevoerde proms in de schuur van boer Stevens . Logistiek was catering opgelost door buiten op het kerkplein een tent te plaatsen. Weergoden waren ook hier St. Cornelius goed gezind

De akoestiek van het kerkgebouw aangepast, aangekleed met een mooie lichtshow en een mooi strak programma. Hierin zie je hoe door eendrachtige,samenwerking van een saamhorige gemeenschap iets geweldigs tot stand kan komen. Ook dit is uiting geven aan geloof.  Het aanpalende gemeenschapshuis diende als toiletwagen. De gang ernaar toe was keurig afgebakend alles prima geregeld

In een mooie ambiance werden bekende nummers ten gehore gebracht. Samen met leden van de plaatselijke toneelvereniging die als mime-spelers met minimale middelen uitbeelding hieraan gaven.

Mooi en doordacht  was hierin het nummer uit de Phantom of the Opera. Allerlei acts van leden van de slagwerkgroep lekker snel elkaar opvolgend, afgewisseld met krachtig gezongen nummers door kwartet v.Santen, Verheggen, Nillessen en Graat.

Een aangepaste tekst op een bestaand nummer uitgevoerd door Petra Broeder en Dorothee v. Mullekom, bracht meteen de problemen van een kleine dorpskern naar voren. Ondanks dat is men tevreden in Vortum.  Hulde.

Zelfs "Guus Meeuwis", in de vorm van Mark Creemers ontbrak niet. De gehele avond is prachtig aan elkaar gepraat door Roelofs en Broeder. Mooi om  achteraf te horen dat de regie van de avond in de handen lag van Roel Verheggen. Een mooie avond dus mensen als je zin en tijd hebt vandaag is nog een kans. Benieuwd naar de reacties van de paus....

P. Francissen
                                                                                                                                                            

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: