Nationaal Natuur- & Vlechtfestival 2013

Publicatiedatum: Donderdag 29 augustus 2013

Op zaterdag 7 en zondag 8 september aanstaande vindt bij Vivara Natuurbeschermingsproducten in Vierlingsbeek tussen 10.00u en 17.00u het Nationaal Natuur- & Vlechtfestival 2013 plaats. In het voorjaar hebben een aantal wilgenteenvlechters de Natuurtuin van Vivara gereed gemaakt voor de Open Dagen. Dit heeft geleid tot prachtige resultaten waar de vlechters zeer enthousiast over waren. Uit dit enthousiasme is het Nationaal Natuur- & Vlechtfestival ontstaan.
 
In de prachtige omgeving van Vierlingsbeek ligt de Natuurtuin van Vivara. Deze inspirerende beleeftuin is ongeveer 2,5 hectare groot. U vindt er o.a. diverse vijvers, een vlindervallei, vleermuizengrot, waterval, een vogelkijkhut en een dassenburcht. Maar ook veel nestkasten en kunstnesten voor grotere vogels zoals uilen, eenden en ooievaars. En uiteraard vindt u in de Natuurtuin veel wilgenteenvlechtwerk.
 
Tijdens het Natuur- & Vlechtfestival is er in de Natuurtuin van Vivara nog veel meer te zien. Zo kunt u verschillende wilgenteenvlechters bezig zien aan de meest prachtige wilgenteenbouwwerken. Er zijn mandenmakers aanwezig die u leren om bijvoorbeeld eenden-manden te vlechten. Ook aan de kinderen is gedacht, zij vinden het maken van een eigen vlechtwerk vaak helemaal geweldig.
 
Leveranciers van streekproducten uit de omgeving organiseren samen deze dagen een gezellige markt van streekproducten. In de Natuurtuin van Vivara kunt u zich laten informeren over de  verschillende streekproducten en sommige producten zijn ook daadwerkelijk te proeven.
 
Wilt u meer weten over natuur- en diervriendelijk tuinieren, bezoek dan zeker het Nationaal Natuur- & Vlechtfestival. Tijdens deze dagen zijn de natuurspecialisten van Vivara ook aanwezig. Zij kunnen al uw vragen over het diervriendelijk maken van uw tuin beantwoorden. Van diervriendelijke tuinbeplanting tot het op de juiste wijze ophangen van het juiste nestkastje, op al dit soort vragen geven zij u graag antwoord.
 
Het bezoekerscentrum en de winkel zijn tijdens deze dagen geopend. Het is mogelijk om de aangekochte producten meteen mee naar huis te nemen. Met de aankoop van een Vivara Natuurbeschermingsproduct ondersteunt u tevens natuurbeschermingsorganisaties zoals: Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, I.V.N., Egelstichting, Stichting Eekhoornopvang Nederland, Zoogdier Vereniging, Ravon en nog vele andere goede doelen.
 
Geïnteresseerd geraakt, iedereen is van harte welkom tijdens het Nationaal Natuur- & Vlechtfestival. De entree is gratis. Wilt u graag op de hoogte gehouden worden over deze dagen of andere activiteiten van Vivara Natuurbeschermingsproducten? Meldt u dan via onze website www.vivara.nl/nieuwsbrief aan voor onze nieuwsbrief. Uiteraard kunt u ons ook volgen op Facebook en Twitter. Tot ziens op het Nationaal Natuur- & Vlecht Festival op 7 en 8 september a.s.
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: