Groeters gezocht

Publicatiedatum: Woensdag 12 februari 2014
Groeters gezocht.
 
De sectie toerisme van de ondernemersvereniging OVRV is samen met het RBT LvC (Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk) aan het bouwen van de toeristische kwaliteit van het hele Land van Cuijk en in het bijzonder van de dorpen in de gemeente Boxmeer.
Speerpunt is op dit moment het opzetten van een Groeters collectief.
Een Groeter is een persoon die het leuk vindt om te vertellen over bijzondere, gezellige en leuke dingen van je eigen dorp of streek.
Op enig moment bezoekt een toerist je eigen dorp. Deze geeft aan dat ie het wel leuk zou vinden om tijdens een wandeling(etje) iets meer te weten te komen van bijvoorbeeld De Maasheggen, de oorlog, de wederopbouw, het geloof, het verenigingsleven, de Peel, de Maas etc. etc.. Er wordt contact gelegd en gekeken of er een match is voor het moment dan zowel de toerist als de Groeter. Afspraak wordt gemaakt en vertellen en genieten maar. Per dorp zouden we graag 4 tot 10 Groeters in ons bestand willen hebben. Groeters zijn vrijwilligers en krijgen dus geen vaste vergoeding. Een fooi is uiteraard altijd mogelijk.
We zoeken dus vooral mensen die met passie kunnen vertellen en de sfeer van de regio mover kunnen brengen.
Groeters worden hierin ook geholpen door ze een mogelijkheid aan te bieden tot het volgen van een training op de Gastvrijheidacademie van het Land van Cuijk.
Heb je interesse dan even melden bij Nicole Huibers (ezelgasterij aan De Maashegge), Wim Hofmans of Piet Verbeeten.
Wim Hofmans,   hofmansoverloon@hotmail.com; 0478-642127
Nicole Huibers-Lamers, ezelgasterij@gmail.com; 06-11150846
Piet Verbeeten, PVerbeeten@plusverbeeten.nl; 06-54661197
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: