mantelzorgers gezocht

Publicatiedatum: Zaterdag 22 maart 2014
De medewerkers van Radius, organisatie voor welzijn Land van Cuijk zijn ook werkzaam in Boxmeer. Zij  zijn dringend op zoek naar mensen die op vrijwillige basis ondersteuning willen bieden aan ouderen en hun mantelzorgers in de thuissituatie. Steeds meer ouderen wonen langer zelfstandig en zijn op zichzelf en hun mantelzorger aangewezen. De mantelzorger kan op een gegeven moment overbelast raken en als er geen kinderen of familie in de buurt wonen, zijn zij afhankelijk van anderen.
Met uw aanwezigheid ondersteunt u de mantelzorger zodat deze met een gerust gevoel er even tussenuit kan. U brengt een bezoek, waarbij vooral een gezellige invulling zoals een praatje maken, een spelletje doen of een wandelingetje maken, heel zinvol kan zijn. Een contact komt stand door bemiddeling via het ouderenwerk van Radius.
U wordt vaste vrijwilliger bij een cliënt. Wat wij van u vragen is een uurtje van uw tijd, eens per week of in de twee weken en dat u affiniteit heeft met de ouder wordende mens.
Deze dienst, Aanwezigheidshulp, wordt uitgevoerd door de SWOGB in samenwerking met het ouderenwerk van Radius, organisatie voor welzijn in Boxmeer. Zij verzorgen informatiebijeenkomsten en bijscholingen waaraan u kunt deelnemen.
Heeft u belangstelling? Wij staan altijd open voor een gesprek waarin we u uitgebreider kunnen vertellen waar u als vrijwilliger voor komt te staan. U wordt begeleid en ondersteund door een beroepskracht.
 
U kunt zich aanmelden bij Jacqueline Cremers en Lineke Verheijen, ouderenwerkers Radius, via e-mail jacquelinecremers@radius-lvc.nl en linekeverheijen@radius-lvc.nl of bel naar het secretariaat, tel. 0485-574440.
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: