Tweede Paasdag - Lammetjesdag bij De Wereldboom

Publicatiedatum: Maandag 14 april 2014


Op Tweede Paasdag, 21 april, organiseert De Wereldboom haar jaarlijkse Lammetjesdag bij De Schutkooi. In de afgelopen maanden is de kudde met 16 lammetjes verdubbeld! De bewoners van de belaste hoeve en hun buren zagen er elke keer meer in de wei huppelen.

 
Meedoen aan de lente-intocht
Om 14.00 uur is op De Schutkooi de feestelijke lente-intocht van onze verjongde schaapskudde. Herder Frank wordt bij het drijven geholpen door de nieuwe kinderherders: jongens en meisjes die in maart en april met veel plezier deelnamen aan de kinderherdercursus.
Kinderen die bij de optocht willen aansluiten, worden uitgenodigd om versierd met bloemen om kwart voor 2 bij De Schutkooi aanwezig te zijn. Ouders mogen meelopen.
 
Paaseieren zoeken en nog veel meer
Als de kudde rond 14.00 uur is gearriveerd, onthullen het schaap Pitje en de koe Mees het nieuwe kinderboek van De Wereldboom: De melkspionnen.
Daarna laat Ep Melissen een aantal de koeien voor het eerst de wei in!
Om 14.30 uur mogen alle kinderen paaseieren zoeken in het Avonturenbos.
Tot 17.00 uur zijn er door de inzet van vrijwilligers allerlei activiteiten:  
 
lammetjes knuffelen
spionnenspeurtocht (6+)
papieren paasei kleuren met betoverde melk
eiermandje vlechten
fruitpannenkoeken bakken op een houtvuurtje
paadje mozaïeken met cement en stukjes gekleurde tegel
vorkbreien met Miep en Mop
 
Kinderpanel
Uit de goede oplossingen van de spionnenspeurtocht worden 10 kinderen geloot die later dit voorjaar mogen deelnemen aan de eerste Denktenk, het kinderpanel van Mees Melky kindermelk. Net als professor Pepijn uit het nieuwe boek bedenken kinderen bijzondere smaken en experimenteren ermee op de melkfabriek van Globemilk in Boxmeer.
 
Aanmelden voor Lammetjesdag is niet nodig. Toegang en paaseieren zoeken gratis. Voor enkele activiteiten wordt een kleine onkostenvergoeding gevraagd.
De Melkspionnen kost € 8,50 en de Vortum-Mullemse schrijfster Monique van der Zanden is aanwezig om te signeren. Geen PIN aanwezig!
 
www.dewereldboom.nl

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: