Weer naar Kenia!

Publicatiedatum: Vrijdag 25 april 2014
Beste mensen,
Zoals de meesten van jullie nog wel weten zijn wij in 2013 voor de eerste keer naar Kenia gegaan om daar te werken met en voor weeskinderen. De kinderen hebben ons zo geraakt dat we ons alle drie aangesloten hebben bij de stichting Furaha. Dit betekent dat we ons de komende jaren in gaan zetten voor een goede toekomst voor deze kinderen.
In 2013 hebben we een groentetuin aangelegd, een nieuwe keuken gebouwd, watertonnen geplaatst en het hele schoolgebouw van binnen en van buiten geschilderd. Dit alles konden we doen door de steun van vele mensen waarvoor nog steeds onze dank!
Dit jaar hebben we 2 doelen gesteld:
 Het werven van sponsor parents zodat de vaste kosten zoals voeding, onderwijs en medicatie in elk geval geborgd zijn. En dit doel is al bereikt!!! We hebben 23 sponsor parents gevonden die maandelijks 20 euro doneren. Geweldig.
Het tweede doel is iets minder gemakkelijk omdat dit veel geld kost. We willen in 2014 heel graag een huis bouwen voor de kinderen (slapen nu in 2 klaslokalen, 10 meisjes in het ene lokaal en 13 jongens in het andere).  In datzelfde huis willen we een kleine woning maken voor een “mama”voor de kinderen. Zij zal de kinderen begeleiden en aandacht geven. Als we dit kunnen realiseren betekent dit dat de kinderen een beter en veiliger onderkomen hebben en dat de school uitgebreid kan worden doordat de lokalen vrij komen. Bovendien krijgen de kinderen meer aandacht.Ik vertrek 24 mei samen met Gaby weer naar Kenia.
Wij gaan daar in elk geval praten en overleggen over de bouw van het huis. In juli gaat er weer een groep, waaronder Janske, en we hopen dan daadwerkelijk aan de slag te kunnen. Maar vooral gaan we weer lekker bezig zijn met de kinderen. Bewegen waaronder zumba-lesjes, lessen over gezondheid en hygiëne, wondverzorging, breien, lezen en buiten schooltijd lekker met ze spelen. Als we daadwerkelijk een huis willen bouwen moeten we op allerlei manieren proberen om geld in te zamelen en daar zijn we volop mee bezig. En we kunnen zeggen dat we tevreden zijn over hoe het inzamelen gaat. Echt super dat zoveel mensen ons project een warm hart toedragen.
Mocht u ons project ook nog willen steunen dan kan dat natuurlijk.
Stichting Furaha Orphans Kenia
NL39INGB0004657258
o.v.v. Steun project Wilhelmien Gaby Janske
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: