Groots smartlappen- en kapellenfestival te Vierlingsbeek

Publicatiedatum: Maandag 28 april 2014
Op zondag 1 juni 2014 organiseert Smartlappenkoor Van Heure Zinge (VHZ)  uit Vierlingsbeek/Groeningen een groots smartlappen- en kapellenfestival in Vierlingsbeek. Het festival start om 12.00 uur op een vijftal locaties rondom sportpark Soetendaal.
Aangezien Voetbalvereniging Volharding van 28 t/m 31 mei hier haar 100-jarig bestaan viert in een grote tent, is VHZ in de gelegenheid gesteld om deze tent op 1 juni als uitvalsbasis te gebruiken voor het festival. Maar liefst 12 koren en 7 kapellen zullen tussen 12.00 en 17.45 uur de omgeving rondom het Soetendaal bevolken met hun muzikale klanken en in hun kleurrijke outfits. Voor wie nooit een dergelijk festival heeft meegemaakt is het moeilijk een voorstelling  te maken van wat het inhoudt. Het is een groots spektakel, een mengeling tussen muziekfestival, straattheater en carnaval. Stel je een stuk of 1000 vanuit de hele regio toegestroomde, vaak uitbundig uitgedoste zangers en muzikanten voor die met hun kleurrijke outfits de straten en de diverse locaties bevolken, waar ze de bezoekers vermaken met hun optredens. Ingrediënten genoeg dus voor een groot feest!
Bijzonder zijn ook de locaties, zoals het voormalige kasteel Hattert, een boerenerf en enkele horecagelegenheden, waar wordt gezorgd voor drank en spijs. Het zal de bezoekers dus aan niets ontbreken. Zelfs voor kleine festivalgangers is er  voldoende vertier!
 Tot de deelnemende koren behoren de Sjanellekes uit Venray, De Harde Kern uit Boxmeer, Vur Sles uit Rijkevoort, De Straetlappen uit Mill, Ège Wies uit Wanroy, 2 Veur Aff uit Afferden, Kei Gezelllig uit Geijsteren, Zeemanskoor Schip Ahoy uit Angeren, Bek af uit Grave, Shantygroep de Maashave uit Grubbenborst, het Gezelligheidskoor Uden en De Gezellige Noten uit Grave. De kapellen die optreden zijn Vur de Joeks/Hoe zit dè naw uit Overloon/Bakel, Dè Stûtter Nie uit Vierlingsbeek, VG Tumult uit Vortum-Mullem, Joekskapel Kuulvoer uit Sambeek, Zuutjes An uit Venray, Boerenkapel de Fluttetutters uit Haarlem en Falso Pero Forte uit Heumen.
Tussen 18.00 uur en 21.00 uur wordt het festival  in de grote tent aan het Soetendaal voortgezet met een verrassingsactiviteit in het kader van Symphonica in Sporto (het Vierlingsbeekse thema van de Brabantse dorpenderby),  en daarna is er een samenspelvan alle koren en kapellen en optredens van lokale artiesten onder begeleiding van de Cantusband.
Het belooft dus een bijzondere dag te worden. De entree is gratis!
 
Voor meer informatie:
Marga Goorts, secretaresse VHZ, tel. 06-52100366
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: