schaapscheerdersfeest bij De Wereldboom!

Publicatiedatum: Vrijdag 23 mei 2014
 
 
Op zondagmiddag 1 juni mogen de schapen van de Wereldboomkudde hun jas uit: dan worden ze geschoren en geknipt bij De Schutkooi in Vortum-Mullem (Veerweg 3). Van 14.00 tot 17.00 uur bruist het weer van de activiteiten.
 
Ludieke opening: scheer een ballon!
Om 14.00 uur is er een ludieke opening van het feest: de kinderen die dan aanwezig zijn, mogen de ballonnen scheren die over het toegangspad gehangen zijn! Als die klus geklaard is, zijn de schapen aan de beurt, maar dat laten we liever over aan de herders Frank en Willem.
 
Zelf met wol in de weer
Jong en oud kan kijken naar demonstraties scheren en spinnen. Maar vooral is er veel zelf te doen: kinderen krijgen van de herders wat van de afgeschoren wol om zelf te wassen en te kaarden. Nieuw dit jaar: probeer de wol ook zelf te spinnen met behulp van een spintol! Die is gemaakt van een stokje en een aardappel en je mag hem mee naar huis nemen.
In plaats van te wassen, kun je de ruwe wol ook voetvilten: warm zeepsop erop en dan maar stampen met je blote voeten. Als je wilt, kun je van de gevilte wol een schaapje maken.
Verder kan er natuurlijk rondgekeken worden op de boerderij en gespeeld in het Avonturenbos.
 
Alle activiteiten zijn gratis. Wel is er kinderboeken-, wol- en herdersjamverkoop. In De Schutkooi kan wat gedronken worden. Op het terrein is geen PIN aanwezig.
 
www.dewereldboom.nl
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: