Werknemers aan de slag als vrijwilliger bij maatschappelijke org

Publicatiedatum: Dinsdag 07 oktober 2014
 
Actieradius, het steunpunt voor vrijwilligerswerk in land van Cuijk, heeft voor veevoerbedrijf Nutreco een succesvolle vrijwilligersdag georganiseerd bij maatschappelijke organisaties in de omgeving van Boxmeer.
 
Op vrijdag 26 september waren 35 werknemers van Nutreco een hele dag aan de slag als vrijwilliger bij zes verschillende maatschappelijke organisaties. De projecten waren door Actieradius geselecteerd en voorbereid. Er waren werknemers die als vrijwilliger een dagje als begeleider op pad gingen met deelnemers van Stichting de Zonnebloem naar het Zooparc in Overloon. Bij Oogsttuin ‘In het volle leven’ in Vortum-Mullem is een start gemaakt met het bouwen van een nieuw afdak. En bij woonzorgboerderij ‘De Haartse Hoeve’ in Beugen, is ongewenste begroeiing verwijderd, net als op het natuurterrein van de IVN. Verder zijn er klussen gedaan bij de woonzorg- en paardenhouderij ‘De Hultenhoek’ in Groeningen en hielpen een aantal werknemers mee bij Kringloopbedrijf Stichting Actief.
 
Nutreco organiseert elk jaar een dag waarop de medewerkers vrijwilligerswerk verrichten in de omgeving. Dit jaar heeft het veevoerbedrijf Actieradius gevraagd om dit teamevent te organiseren.
 
Het was een leuke en succesvolle dag, zowel voor de werknemers als voor de mensen van de diverse maatschappelijke organisaties. De werknemers hebben het fysieke werk met veel plezier gedaan en ze hebben kennis gemaakt en contact gelegd. De maatschappelijke organisaties hebben allen aangegeven dat ze zich aanbevolen houden voor meer van dit soort dagen: er kan dan met veel mensen tegelijk flink geklust worden.
 
Actieradius zet zich in voor vrijwillige inzet in het Land van Cuijk en is onderdeel van Radius, organisatie voor welzijn Land van Cuijk. Zij hebben met veel plezier en kennis van zaken klussen geregeld en afspraken gemaakt met de organisaties. Naast het reguliere werk van Actieradius, onder andere mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk matchen met een vrijwilligersbaan, kunnen bedrijven in het Land van Cuijk ook bij Actieradius terecht voor de organisatie van dit soort dagen. Zo’n dag is bijvoorbeeld ook goed in te zetten in het kader van maatschappelijke betrokkenheid.
 
Bezoek de websites www.radius-lvc.nl of www.actieradius.nu voor meer informatie.
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: