Radius is op zoek naar Vrijwillige Buurtbemiddelaars!

Publicatiedatum: Dinsdag 21 oktober 2014
 
Buurtbemiddeling is een succesvolle methode om conflicten tussen buren op te lossen. Getrainde vrijwilligers brengen buren weer met elkaar in gesprek. Ze helpen partijen om het onderlinge contact te herstellen en zelf oplossingen voor het conflict te bedenken.
Buurtbemiddeling, een onderdeel van Radius welzijnsorganisatie Land van Cuijk, is op korte termijn op zoek naar enthousiaste buurtbemiddelaars die graag ondersteuning bieden bij oplossen van burenruzies in het Land van Cuijk.
Buurtbemiddeling is heel afwisselend en doorgaans ookl dankbaar werk. Het kost gemiddeld 6 uur per maand. U hoeft geen bepaalde opleiding te hebben. Het belangrijkste is dat u goed kunt luisteren en niet te snel oordeelt.
Alle bemiddelaars krijgen een training en hebben met regelmaat een teamvergadering. De buurtbemiddelaar maakt deel uit van een enthousiast en deskundig team. De coördinator maakt graag een afspraak met u voor een oriënterend gesprek.
Kortom:
- kunt u goed luisteren;
- heeft u een neutrale en onpartijdige houding;
- benadert u mensen op een open en positieve manier;
- dringt u uw eigen waarden en normen niet op;
- staat u open voor en respecteert u mensen uit andere culturen en vindt u het interessant om de gecertificeerde training te volgen?
Neem dan contact op via info@buurtbemiddeling.nl of bel naar 0485-574440 en vraag naar Froukje Drent, coördinator Buurtbemiddeling
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: