Herdertjesdag bij De Wereldboom!

Publicatiedatum: Vrijdag 12 december 2014
 
Vlak voor de kerst, op zondag 21 december, is het weer Herdertjesdag bij De Wereldboom: een bruisende, sfeervolle gezinsmiddag met schapen en fantasievolle ‘herdersactiviteiten’. Iedereen is welkom in en om De Schutkooi in Vortum-Mullem van 14.00 tot 17.00 uur.
 
Wat doen herders uit verhalen zoal? Met hun schapen op stap, een appel poffen in het kampvuur en een (kerst-)fakkel maken bijvoorbeeld. Bezoekende ‘herders’ kunnen daarnaast ook speculaas uit de plank bakken en een ‘glas-in-lood’-lampje maken met een randje glinsterende, zelf gevilte ijspegels. En dit jaar is er een geheimzinnig, donker nachtbos waarin je geritsel van dieren hoort, het geroep van een uil en de tonen van een fluit… Samen met de herder zoek je een weg naar de ster, die in de verte schittert.
Voor een aantal activiteiten wordt een kleine onkostenvergoeding gevraagd. Die betaal je door middel van een aftekenkaart, te koop bij de informatiestand in De Schutkooi. Let op: geen PIN aanwezig!
 
Samen op avontuur
De Wereldboom is een initiatief van kinderboekenschrijfster Monique van der Zanden, die dit najaar enige bekendheid in de regio verworven heeft met haar vlot geschreven boek voor volwassenen: ‘Verboden Gebied’.
Kinderen en hun wereld gaan haar en haar man Frank erg aan het hart. De Wereldboom bloeit zonder sponsoring of subsidies. Om de drempel laag te houden, werken Monique en Frank als vrijwilligers in hun eigen bedrijf, zodat elk kind met De Wereldboom ‘op avontuur’ kan. Alle inkomsten worden opnieuw geïnvesteerd. Iedere bezoeker maakt het zo al spelend financieel mede mogelijk om kinderen de ruimte te geven voor creativiteit, fantasie en natuur: voor een ontdekkingsreis naar zichzelf!
 
Meer informatie: www.dewereldboom.nl
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: