Vastenactieproject Onze Lieve Vrouwe Parochie

Publicatiedatum: Woensdag 25 maart 2015

In samenwerking met andere Karmelparochies in Nederland is ook dit jaar gekozen voor een eigen vastenactieproject. En weer betreft het hulp aan de Filipijnen. Vorig jaar was de opbrengst bestemd voor het door de Karmelieten – die in de Filipijnen verschillende parochies hebben – opleiden van lekenleiders.

Dit jaar hebben we gekozen – naar aanleiding van het bezoek van paus Franciscus aan de Filipijnen, waarbij het probleem van de straatkinderen grote aandacht kreeg – voor een actie onder de titel “Een veilig thuis voor het Filipijnse kind”. Deze actie gaat 3 jaren duren.

In de weekendvieringen wordt wekelijks aandacht hiervoor gevraagd en laten we fragmenten zien van een dvd waarin straatkinderen worden opgezocht in hun woon- en leefomgeving. Deze straatkinderen hebben geposeerd voor een kunstenaar die hen in een groot kunstwerk “Het laatste avondmaal” samen met Jezus aan tafel heeft geschilderd. Later is hij deze kinderen gaan opzoeken en dat heeft geleid tot deze opnames.

Aangezien ook dit jaar de opbrengst van onze actie rechtstreeks wordt overgemaakt naar de paters Karmelieten in de Filipijnen weten we zeker dat onze euro hier ook een euro dáár is.

U kunt uw bijdrage overmaken op het speciale rekeningnummer

NL44RABO 0153461993 ten name van RK OLV Parochie Actie.

Van harte aanbevolen!

 

Namens de parochiële activiteitencommissie.

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: