Buurtbemiddeling Land van Cuijk

Publicatiedatum: Donderdag 23 april 2015
Buurtbemiddeling Land van Cuijk vindt het belangrijk dat u en uw buren prettig wonen. In een buurt waar bewoners elkaar gedag zeggen en elkaar een helpende hand bieden, is het namelijk fijner en veiliger wonen. Helaas komen burenruzies in de beste buurten voor. Soms door een kleine irritatie die niet uitgesproken wordt. Zo is de lente een tijd waarin iedereen vaker buiten is en leefgeluiden goed hoorbaar zijn. Een rokende barbecue, luidruchtige buren, gillende kinderen. Het kan zijn dat u zich hieraan stoort.
 
Praat met uw buren
Buren willen uw woonplezier niet bederven. De buren weten vaak niet eens dat zij u storen. En als u niets zegt, gaat de overlast door. Ga daarom snel in gesprek, want kleine irritaties kunnen groter worden als u er niet over praat. De ervaring leert dat snel actie ondernemen door een vriendelijk gesprek met de buren, erger kan voorkomen. Maak duidelijke en realistische afspraken met elkaar en zorg dat u in gesprek blijft, ook als het niet meteen lukt om een oplossing te vinden.
­
Liever een goede buur …
Bovendien geldt dat als u rekening met uw buren houdt, de buren ook eerder rekening met u zullen houden. Hieronder wat tips:
Licht buren vooraf in over een feestje of een verbouwing, zodat ze zich erop in kunnen stellen.
Neem binnen afscheid van gasten, en niet buiten.
Neem pakjes voor elkaar aan en geef ze bij thuiskomst meteen aan de buren.
Zet af en toe ook de kliko van de buren even bij hun woning terug.
Verwijs uw eigen bezoek naar de gemeenschappelijke parkeerplaats en laat ze niet op de stoep parkeren of bij uw buren voor de deur
Onbekend maakt onbemind: maak kennis met de nieuwe buren voor een goede verstandhouding.
 
Buurtbemiddeling
Als Buurtbemiddeling Land van Cuijk kunnen wij u helpen mocht u er toch niet samen uitkomen met de buren. Buurtbemiddeling helpt u en uw buren om weer met elkaar in gesprek te komen. En goede afspraken te maken. Dit werkt het beste bij niet al te ernstige problemen en in een vroeg stadium.
 
Meer informatie
Buurtbemiddeling Land van Cuijk
Telefoon: 0485-574440
info@buurtbemiddelinglvc.nl
www.buurtbemiddelinglvc.nl
Buurtbemiddeling is een onderdeel van RMC Radius
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: