Actie in HobbyCentrum Boxmeer

Publicatiedatum: Dinsdag 12 mei 2015

HobbyCentrum Boxmeer  (HCB) bruist van activiteiten.
Een hele serie nieuwe workshops en hobbytechnieken zijn gestart en staan op stapel.
Het HCB heeft tot juni een expositie in de bibliotheek van Boxmeer.
Op 27 mei geeft het HCB , een demonstratie koperslaan voor schoolkinderen in de bibliotheek.
Het HCB breidt uit en is bezig met het inrichten van een aanvullende hobby- en opslagruimte, enz.
Al deze activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door onlangs verkregen subsidies.
 
Onlangs sloten we in het HCB de workshop blikknippen af. Het was de eerste van een opeenvolgende serie workshops  in creatieve metaalbewerking. Een druk bezochte workshop met maar liefst 10 aanmeldingen. Onder leiding van Greet Schuurmans uit Wanroij, zeer ervaren in deze techniek, zijn er door de deelnemers een aantal beslist leuke werkstukken gemaakt. Enkele daarvan zijn nu te bezichtigen op de expo in de Bieb. (zie foto 1 en 2)
Op 4 mei zijn we begonnen met de workshop koperslaan in het HCB. Ook hier een 8-tal deelnemers die onder leiding van Joop van Dijk uit Maashees, de basistechnieken van het koperslaan beoefenen. Joop,  gildebroeder en secretaris van Koperslagersgilde ’s-Hertogenbosch, beoefent het koperslaan al een 25 jaar en wil  zijn passie voor dit ambacht graag uitdragen.
Beginnend met het bewerken van koperdraad, nee nee niet elders geleend maar eerlijk opgespaard uit klussen door en in het HCB, zal Joop samen met de deelnemers toewerken naar een eenvoudig op de natuur geïnspireerd koperen schaaltje op voet. (zie foto 3 en 4)
En natuurlijk hoopt Joop, èn het HobbyCentrum Boxmeer, dat na de workshop een groepje deelnemers overblijft die het koperslaan actief blijven beoefenen. Dat hoeft niet steeds alleen nieuw werk te zijn, ook reparatie en restauratie van koperwerk behoort hier toe, zoals de praktijk ook al aangeeft.
Na de workshop koperslaan, die tot de zomervakantie loopt, start de workshop sierraden maken gevolgd door emailleren, edelsmeden, edelsteenslijpen, zilversmeden, enz.
Al deze workshops linken aan elkaar en brengen de deelnemers een toenemende vaardigheid.
 
Op dit moment loopt er een expositie van het HCB in de bibliotheek van Boxmeer in De Weijer.
De zeer gevarieerde expositie toont werkstukken die door deelnemers van het HCB zijn vervaardigd.
Naar aanleiding van deze expositie is er op woensdagmiddag 27 mei  van 13:30 tot 16:00 uur in de bieb een kleine workshop koperslaan voor basisschool kinderen vanaf 8 jaar. Zij kunnen met begeleiding van Joop van Dijk en collega koperslager Wil Willems een geel- of roodkoperen plantenblaadje maken dat ze mee naar huis mogen nemen.
 
Openingstijden voor de expositie zijn gelijk aan die van de bibliotheek.
Voor meer informatie over de workshops komt u gewoon eens gezellig op de koffie bij het HCB aan de Valendries 28 in Boxmeer, belt u Joop van Dijk, die de workshops coördineert : 06 53345527  of neemt u contact op via: hobbycentrumboxmeer@telfort.nl  .
 
 
Voor meer details en informatie over genoemde (workshop)onderwerpen: J. v. Dijk tel. 06 53345527 ,
Over het HCB, enz.: Peter Ermers, voorzitter, 0485-362311, hobbycentrumboxmeer@telfort.nl ,
Of via: www.hobbycentrumboxmeer.nl
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: