Spannende zaken in de bibliotheek tijdens de Maand van het Spann

Publicatiedatum: Maandag 08 juni 2015

 
Het gaat om spannende zaken in Juni – Maand van het Spannende Boek 2015! Alles draait om ‘politieverhalen’ in boeken tijdens deze spannende maand, van 29 mei tot en met 30 juni. In de bibliotheken van BiblioPlus kunt u uw hart ophalen bij de thrillers en misdaadverhalen die we voor u verzameld hebben.
 
De Maand van het Spannende Boek 2015 brengt een ode aan de politie, met het motto; Spannende Zaken. Politieverhalen in boeken. Dit keer staan niet de misdadigers centraal, maar hun bestrijders. De fictieve én de echte. Want tussen de schrijvers van de misdaadromans zitten heel wat ‘professionals’. Denk bijvoorbeeld aan Appie Baantjer, Simon de Waal, Joop van Riessen, Carina van Leeuwen en niet te vergeten Janwillem van de Wetering.
 
De Bibliotheek: Plaats Delict
Ook BiblioPlus wordt, tijdens Juni - Maand van het Spannende Boek, Plaats Delict.
 
Feit en fictie in thrillers: Politie en auteurs op tournee
Politie-expert John Tamerus en thrillerauteur Simon Vuyk gaan dinsdag 23 juni tijdens een uniek podiumoptreden in de bibliotheek Boxmeer op zoek naar het spanningsveld tussen feit en fictie in (politie)thrillers. De lezing start om 20.00 uur.
 
De ontvoering Toos van der Valk en Meld Misdaad Anoniem
Guus Wesselink, leider van het intensieve onderzoek dat destijds tot de arrestatie van een internationale bende en de vrijlating van Toos van der Valk leidde, vertelt op vrijdag 19 juni over deze ontvoeringszaak. Daarnaast vertelt hij over de oprichting en de meerwaarde van ‘Meld Misdaad Anoniem’ (M.). Hij doet dit samen met Anouk Schallenberg, manager communicatie bij M. Deze unieke presentatie vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur in de bibliotheek Cuijk.
 
De toegang tot beide lezingen is gratis. Vooraf aanmelden is wel wenselijk. Dit kan online via de website van BiblioPlus.

Spannend welkomstgeschenk
Iedereen van 18 jaar en ouder die in juni lid wordt van BiblioPlus ontvangt het spannende spel Cluedo (t.w.v. 12,95). Een mooie cadeautip voor Vaderdag!
 
Kijk voor meer informatie over de Maand van het Spannende Boek op onze speciale pagina op www.biblioplus.nl
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: