Speurders te gast in bibliotheken

Publicatiedatum: Vrijdag 12 juni 2015

 
Tijdens ‘Juni - Maand van het spannende boek’ staan dit jaar niet de daders maar de speurders in boeken centraal. In aansluiting hierop organiseert BiblioPlus daarom twee lezingen waar speurders met ruime ervaring aan het woord komen.
 
Vrijdag 19 juni komt Guus Wesselink, leider in het opsporingsonderzoek naar de ontvoering van Toos van der Valk hierover vertellen in de Bibliotheek van  Cuijk. Daarnaast vertelt hij over de oprichting en de meerwaarde van “Meld Misdaad Anoniem” (M.). Hij doet dit samen met Anouk Schallenberg; zij is manager communicatie bij M.
 
Dinsdag 23 juni gaan John Tamerus, hoofd buitenland van de Nationale Politie, en thrillerauteur Simon Vuyk in bibliotheek Boxmeer tijdens een uniek podiumoptreden op zoek naar het spanningsveld tussen feit en fictie in (politie)thrillers. Scènes uit spannende boeken worden aan een analyse onderworpen. Het publiek heeft hierbij een belangrijke rol, zij leveren de passages aan die de experts vervolgens ontleden.
 
Simon Vuyk schreef o.a. ‘Marianne Vaatstra: het verhaal van haar moord’, ‘De moord op Maja Bradaric: het ware verhaal’ en ‘De mysteriueze dood van Nicky Verstappen’.
 
Toegang voor beide lezingen is voor leden en niet-leden van de bibliotheek gratis. Vooraf aanmelden in één van de bibliotheekvestigingen of via www.biblioplus.nl is wenselijk.

Bibliotheek Cuijk, Kaneelstraat 64, vrijdag 19 juni, aanvang 19.00 uur
Bibliotheek Boxmeer, De Raetsingel 1, dinsdag 23 juni, aanvang 20.00 uur
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: