400 vrijwilligers gezocht voor glasvezelcampagne

Publicatiedatum: Dinsdag 14 juli 2015

30 juli eerste informatieavond voor vrijwilligers
 
Volgend jaar start een informatiecampagne om een glasvezelnetwerk in het Land van Cuijk aan te leggen. Op 30 juli en 5 augustus organiseert LVCNET informatieavonden voor vrijwilligers. Er zijn 400 vrijwilligers nodig die voor 40.000 gezinnen glasvezel mogelijk gaan maken. De vrijwilligers krijgen hiervoor een training die begin oktober van start gaat.
 
De rode draad van de vrijwilligerstaken is buurtgenoten voorzien van de juiste informatie. Als vrijwilliger wordt je de glasvezeldeskundige van de buurt. Er zijn taken samengesteld op basis van tijd. Het varieert van het rondbrengen van informatiefolders in de buurt tot het coördineren en organiseren van inschrijf- en informatieavonden. Voor iedereen die wil dat er glasvezel in hun dorp komt, is er wel een taak.
 
Training in oktober
In de bijeenkomsten komen alle aspecten van glasvezel aan de orde. Daarmee kunt u alle vragen van buurtbewoners beantwoorden. Als vrijwilliger speelt u een belangrijke rol. U geeft de buren de juiste informatie over glasvezel.
Inwoners hebben veel vragen over glasvezel: Waarom is glasvezel nodig? Moet ik een nieuwe tv of pc kopen? Moet ik nieuwe kabels in mijn huis aanleggen? Waarom is glasvezel goedkoper? Allemaal vragen die veel indianenverhalen opleveren. Daarom is het zo belangrijk dat vrijwilligers goed opgeleid op pad gaan om de buurt te informeren.
 
Waarom glasvezel?
In Nederland zijn circa 2 miljoen woningen al door KPN aangesloten op glasvezel. KPN en Ziggo willen hun breedbandnetwerk in het Land van Cuijk niet verder uitbreiden. En dat terwijl de noodzaak van glasvezel steeds groter wordt door het toenemende internetgebruik.
 
Jaarlijks stijgt het internetgebruik met ongeveer 40%. Uit onafhankelijk onderzoek door TU Eindhoven blijkt dat we over 10 jaar een downloadsnelheid willen van 885 Mb per seconde. Terwijl we nu al tevreden zijn met 50 Mb. De gewenste uploadsnelheid ligt tegen die tijd op 125 Mb per seconde. De netwerken van KPN en Ziggo komen nu niet verder dan 200 Mb down- en 20 Mb upload. Glasvezel haalt met gemak 900 Mb, zowel bij down- als uploaden.
 
U kunt zich aanmelden als vrijwilliger op www.lvcnet.nl. U vindt er ook alle informatie over de taken.
 
LVCNET is een coöperatie (non-profit) opgericht door inwoners van het Land van Cuijk. Het doel is een glasvezelnetwerk te realiseren in alle kernen, buitengebieden en bedrijventerreinen. Via een glasvezelnetwerk kun je supersnel internetten, TV kijken en telefoneren.
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: