Stichting Furah Orphans Kenia

Publicatiedatum: Vrijdag 14 augustus 2015
Beste mensen,

Bijna is het weer zover.

Over een paar weken ( 7 september) vertrek ik weer voor 3 weken naar Kenia.

Deze keer samen met mijn schoonzus Francien.

Ik heb er weer heel veel zin in en ben dus ook volop bezig met de voorbereidingen!!!!

Het meest kijk ik uit naar het moment dat ik de kinderen weer zie!!!!

Ook ben ik natuurlijk erg benieuwd naar het huis van de kinderen wat we vorig jaar gebouwd hebben en hoe het gaat met de “moederfiguur” en de docenten.

Wat gaan we doen?

Op dit moment zijn we nog aan het uitzoeken of we de start kunnen maken voor het bouwen van klaslokalen voor het voortgezet onderwijs. Dat is namelijk onze volgende stap die we willen doen. Voortgezet onderwijs voor de weeskinderen maar ook voor andere kinderen die een kans krijgen om voortgezet onderwijs te volgen. Of we een ja kunnen geven is afhankelijk van onze financiële mogelijkheden. Hopelijk kunnen we in september weer een schop in de grond zetten!!!

Verder hoop ik een paar plaatsen te bezoeken waar al voortgezet onderwijs gegeven wordt om ideeën op te doen voor de lessen en met name de praktijklessen.

Ook ga ik proberen een bezoek te brengen aan een dorp waar reeds een watervoorziening is want dat staat ook bovenaan onze verlanglijst: Veilig maar ook voldoende water voor consumptie maar ook voor hygiëne en de beregening van de groentetuin.

Voor de oudste kinderen gaan we naailessen introduceren en Francien zal, eventueel met de grootste jongens, kasten gaan maken voor in het huis.

Al met al heel veel te doen dus.

Hiervoor is veel geld nodig natuurlijk.

U kunt ons al op eenvoudige manier steunen namelijk door mee te doen op 6 september aan de Peelmissietour. Dit is daags voor ons vertrek!

De Peelmissietour is een jaarlijks terugkerende fietstocht voor het goede doel. Vorig jaar hebben we het geluk gehad dat we een deel van de opbrengst in ontvangst mochten nemen voor onze stichting en ook dit jaar is ons project uitgekozen samen met nog 3 andere goede doelen. Kijk maar eens op deze site. http://www.odiliapeel.com/index.php/28-het-dorp/het-dorp-vereningingen/52-stichting-peelmissietour

Reden genoeg om mee te fietsen natuurlijk op 6 september in Odiliapeel.

Mocht u niet mee willen/kunnen fietsen en ons toch willen steunen dan kan dat natuurlijk ook.

Heel graag zelfs. U kunt een bijdrage overmaken naar:

Stichting Furaha Orphans Kenia

NL39INGB0004657258

o.v.v. sponsoring school Furaha 2015

Kijkt u ook eens op de website van www.furaha.nl.

Hier vindt u nog meer informatie over onze stichting maar ook over onze vaste sponsoren, onze sponsorparents en de vrienden van Furaha.

Met vriendelijke groet namens stichting Furaha Orphans Kenia

Wilhelmien Roelofs-Straatman

Akkervoortweg 20 5827AP Vortum-Mullem

Telefoon: 06-20856306

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: