Ga voor glasvezel in het dorp

Publicatiedatum: Donderdag 24 september 2015
Laatste informatieavond voor vrijwilligers.
Ga voor glasvezel in het dorp
 
In 2016 start de informatiecampagne om een glasvezelnetwerk in onze gemeente aan te leggen. Op 1 oktober organiseert LVCNET de laatste informatieavond voor de mensen die mee willen helpen om ook hier glasvezel te krijgen. De vrijwilligers krijgen hiervoor een training die in oktober van start gaat.
 
De rode draad van de taken is dorpsgenoten voorzien van de juiste informatie. Zo denken veel mensen dat er al glasvezel ligt, wat niet juist is. Als vrijwilliger wordt je de glasvezeldeskundige van de buurt en kun je uitleggen waarom glasvezel zo belangrijk is. Er zijn taken samengesteld op basis van tijd. Het varieert van het rondbrengen van informatiefolders in de buurt tot het organiseren van inschrijf- of informatieavonden. Voor iedereen die wil dat er glasvezel in het dorp komt, is er wel een taak. De meeste taken vragen éénmalig drie tot vier uur van uw tijd.
 
Training in oktober
In de bijeenkomsten komen alle aspecten van glasvezel aan de orde. Daarmee kunt u alle vragen van buurtbewoners beantwoorden. Als vrijwilliger speelt u een zeer belangrijke rol. U geeft de buren de juiste informatie over glasvezel.
Inwoners hebben veel vragen over glasvezel: Waarom is glasvezel nodig? Moet ik een nieuwe tv of pc kopen? Moet ik nieuwe kabels in mijn huis aanleggen? Waarom is glasvezel goedkoper? Allemaal vragen die veel indianenverhalen opleveren. Daarom is het zo belangrijk dat vrijwilligers goed opgeleid op pad gaan om de buurt te informeren.
 
De informatieavond voor alle inwoners van het Land van Cuijk wordt gehouden in De Witte Brug, Sint Anthonisweg 63 in Boxmeer. Aanvang 19.30 uur.
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: