Voorlichtingsbijeenkomsten over vergeetachtigheid en dementie i

Publicatiedatum: Maandag 26 oktober 2015

 
Op dinsdag 3 november wordt, om 10.00 uur in De Pit, 14 Oktoberplein 2 in Overloon en om 14.00 uur in hotel Riche, Steenstraat 51 in Boxmeer, door Dementie, óók onze zorg! een voorlichtingsbijeenkomst gegeven over het thema ‘Mijn geheugen laat me in de steek……heb ik dan dementie?’. De bijeenkomst is bedoeld voor alle 50-plussers van de gemeente Boxmeer. De voorlichtingen duren twee uur.
 
De voorlichting wordt gegeven door het Verenigde Bonden Overleg Brabant op verzoek van de provincie Noord-Brabant en is tot stand gekomen met medewerking van de gemeente Boxmeer, Stichting Alzheimer Nederland en de ouderenbonden KBO-Brabant, NOMB, PCOB en PVGE, KBO Boxmeer en KBO Overloon.
 
Het doel van deze bijeenkomst is enerzijds geruststellen. Dementie is het schrikbeeld voor vele ouderen, maar iets vergeten wil lang niet altijd zeggen dat je dement aan het worden bent. Anderzijds willen de initiatiefnemers goede informatie bieden voor mensen met dementie, partners en kinderen, het thema bespreekbaar maken en onnodige angst bij ouderen proberen weg te nemen.
Tijdens de voorlichting krijgt men antwoorden op de vragen:
Wat is normale vergeetachtigheid en wanneer kan er sprake zijn van dementie?
Welke kansen en risico’s loopt u, uw partner of familielid om een vorm van dementie te krijgen?
Hoe verloopt het ziekteproces?
Wat zijn de gevolgen voor het dagelijks leven?
Waar kunt u in de gemeente Boxmeer voor dienstverlening, ondersteuning, hulpmiddelen, veiligheid en praktische zaken terecht?
 
Het voorlichtingsprogramma bestaat uit een PowerPoint presentatie, een film en een vragenronde met een panel bestaande uit deskundigen uit de gemeente Boxmeer. 
 
De bijeenkomsten in Boxmeer en Overloon staat onder leiding van de heer Delhaas. Aanmelden hoeft niet. De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema. De zalen zijn een half uur voor aanvang open en zijn rolstoelvriendelijk.
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: