Bourgondisch Boxmeer

Publicatiedatum: Donderdag 14 januari 2016
BOURGONDISCH BOXMEER
Zaterdag 14 en Zondag 15 mei 2016
 
Boxmeer, januari 2016
 
Beste mensen,
 
Zoals u misschien weet, vindt in Boxmeer jaarlijks, het mooie culinaire evenement Bourgondisch Boxmeer plaats. Wat niet bij iedereen bekend is, is dat dit jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door de Commissie Bourgondisch Boxmeer van Rotaryclub Cuijk-Maaskant.


Wat is Rotary?
Rotary is wereldwijd de grootste vrijwilligers organisatie en zet zich in om goede doelen te ondersteunen. Nederland telt ruim 19.000 leden in 435 clubs.  De servicedoelstelling van Rotary is het opzetten van fundraisingprojecten, maar ook het ter beschikking stellen van (vak)kennis.
Met de goede doelen die we steunen (getoetst aan vooraf gestelde eisen), zowel in onze directe omgeving als in het buitenland, willen wij als serviceclub een bijdrage leveren aan de samenleving. We organiseren zowel ‘handen-uit-de mouwen-’ als  fundraisingprojecten, (evenementen en acties om geld bij elkaar te brengen).


Rotaryclub Cuijk-Maaskant
Rotaryclub Cuijk-Maaskant organiseert jaarlijks 2 grote activiteiten, namelijk de Bridgedrive en Bourgondisch Boxmeer. Zo wordt er geld bijeen gebracht om grote en kleine goede doelen financieel te steunen.
 
Welke goede doelen zijn dat geweest?
Recentelijk ondersteunden we  bijvoorbeeld:
- Stichting Doejemee uit Boxmeer welke in het hele land van Cuijk en Noord-Limburg actief is en kindcentra, sportverenigingen, lokale cultuuraanbieders etc. inspireren en verbinden om kinderen van
2-15 jaar een rijk aanbod sport, cultuur, muziek en educatie aan te bieden, met name in de kleine dorpen.
- Stichting La Vecina op aanvraag van de 3 geadopteerde zussen Gerrits uit Beugen (onderwijsproject voor 130 kinderen in Cartagena (Colombia)
- De KinderOase op Lombok, (Indonesie), (een veilige thuishaven voor ca. 125 kinderen)-
- Stichting Dawda uit Gennep, (voor betere leefomstandigheden in het dorp Somita (Gambia)
- Stichting Namelok uit Sint Anthonis (waterputten in Afrika)
- De voedselbank, bus en benodigdheden
- Dagje uit voor kinderen uit de regio
- Ouderen met contactdagen en I-pads
En nog veel meer
 
 
 
 
Goede doel 2016
Dit jaar zal er met Bourgondisch Boxmeer hard gewerkt worden voor de Stichting Furaha Orphans Kenia. Deze projectaanvraag werd ingediend door de Vortumse Wilhelmien Roelofs.


Graag willen wij u kennis laten maken met onze Rotaryclub Cuijk-Maaskant en nodigen u uit aanwezig te zijn op het mooie Bourgondisch Boxmeer op 14 en 15 mei a.s.

Daarnaast vragen wij u Wilhelmien te ondersteunen en misschien als vrijwilliger op zondag 15 mei een handje mee te helpen met Mini Bourgondisch Boxmeer?.
Voor verdere informatie en openingstijden zie:


www.bourgondischboxmeer.nl  en www.rotary.nl/cuijkmaaskant
en
www.furaha.nl


Ik hoop u te begroeten bij Bourgondisch Boxmeer


Netty Wolters
Vz. Bourgondisch Boxmeer
Rotaryclub Cuijk-Maaskant

 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: