Uitbereiding gladheidbestrijding

Publicatiedatum: Zaterdag 16 januari 2016
                                                                            
Het college van B&W heeft besloten om de uitvoering van de gladheidsbestrijding uit te breiden. Elk jaar wordt de gladheidsbestrijding van de winter ervoor geëvalueerd en bekeken welke wijzigingen wenselijk en ook financieel haalbaar zijn. 
 
Er vindt een uitbreiding plaats van het 1ste strooiscenario (de belangrijkste te strooien wegen binnen de gemeente). In Beugen zijn de Vuursteenstraat en het vrijliggende fietspad Laan de Wijze toegevoegd. In Boxmeer is de fietsroute Roodborst tot aan de Faunalaan opgenomen en in Sambeek de lus Maasstraat ter hoogte van de sluizen.
 
Vanaf nu wordt ook op het 2de strooiscenario (de wegen die aan de beurt komen nadat de primaire wegen binnen de gemeente klaar zijn) buiten de reguliere werktijden sneeuw geschoven of aanhoudende gladheid door ijzel bestreden.
 
Daarbij is er een nieuw 3de strooiscenario in het leven geroepen. Dit scenario bevat de meest gebruikte voetpaden en voetgangersoversteekplaatsen in de centra. Bij dit scenario wordt sneeuw bij aanhoudende sneeuwval tijdens reguliere werktijden geruimd. Hierbij wordt geen zout gestrooid. Parkeerterreinen worden niet sneeuwvrij gemaakt.
 
Verder blijft het verzoek bestaan aan inwoners, bij sneeuwval zelf de omgeving  sneeuwvrij te maken. De gemeente komt enkel op de drukste plekken en vele handen maken licht werk. In Vierlingsbeek en Overloon worden op initiatief van de supermarkt de parkeerplaatsen sneeuwvrij gehouden met behulp van lokale ondernemers. Een mooi voorbeeld van zelfwerkzaamheid.
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: