Mooi juryrapport Fairtrade

Publicatiedatum: Maandag 15 februari 2016

Sinds april 2014 heeft de gemeente Boxmeer de titel Fairtrade Gemeente. In december 2015 is de verlenging van de titel aangevraagd bij het Landelijk campagneteam Fairtrade Gemeenten. De onafhankelijke jury, onder leiding van Jabobine Geel, heeft een positief en mooi juryrapport uitgebracht voor Boxmeer. Boxmeer blijft een Fairtrade Gemeente.
 
De titel Fairtrade Gemeente toont aan dat in een gemeente zowel winkels, bedrijven en horeca, als lokale overheid, organisaties en inwoners samen zorgen voor meer eerlijke handel.
Op de website www.boxmeer.nl/fairtrade kunt u zien wat er in Boxmeer allemaal aan fairtrade gebeurt. Hier staat niet alleen de lijst met alle winkels, bedrijven en instellingen die de gemeentelijke fairtrade-erkenning hebben ontvangen, ook staan hier de jaarlijkse Fairtrade nieuwsbrieven en de link naar de televisie-uitzendingen over fairtrade van de BLOS.
 
Meedoen aan fairtrade
Iedereen kan bijdragen aan eerlijke handel door bij de inkopen af en toe artikelen met het fairtrade-logo te kiezen.
Als u met uw bedrijf, school, onderneming of vereniging meer aan fairtrade wilt doen en in aanmerking wilt komen voor de gemeentelijke fairtrade-erkenning, neem dan contact op met de Werkgroep Fairtrade gemeente Boxmeer. De werkgroep informeert u graag wat u hiervoor moet doen. De contactpersonen zijn Theo Peters, tel. (0485) 571071, e-mail th.h.a.peters@online.nl en Anke Schellekens, e-mail a.schellekens@boxmeer.nl.
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: