Afscheid van Oud dirigent Chris Cuppen

Publicatiedatum: Donderdag 17 maart 2016
Farewell weekend Dirigent Chris Cuppen
 
Na een prachtige carrière van maar liefst 40 jaar, zal Chris Cuppen in 2016 zijn succesvolle loopbaan als dirigent  beëindigen. In de afgelopen 40 jaar was Chris dirigent bij verschillende muziekverenigingen; fanfare Les Montagnards in Bergen (32 jaar), fanfare Vriendenkring in Swolgen (31 jaar), harmonie De Vriendenkring in Well (11 jaar), fanfare Monte Corona in Kronenberg & Evertsoort (10 jaar), fanfare Dorpsklank in Castenray (8 jaar), fanfare Vriendenkring in Overloon (11 jaar), fanfare St. Aldegondis in Maasbree (10 jaar), fanfare St. Cornelius in Vortum-Mullem (8 jaar), en nu nog huidig dirigent bij fanfare St. Nicolaas in Broekhuizen (6 jaar). In de hele regio staat Chris bekend als zeer betrokken dirigent die met zijn kunde en enthousiasme, niet alleen in staat is om met een orkest naar een muzikaal hoogtepunt toe te werken, maar ook de saamhorigheid en het enthousiasme om muziek te maken binnen een vereniging versterkt. Naast het dirigeren heeft hij bij vele verenigingen een bijdrage geleverd aan opleiding en bijscholing van veel (jeugdige) muzikanten. Uit dankbaarheid voor zijn geweldige inzet en vele prachtige resultaten is hij bij verschillende verenigingen uitgeroepen tot Ere-Dirigent. Daarnaast is Chris al vele jaren een gewaardeerd bestuurslid van Stichting het Peeltoernooi.
 
Zijn afscheid als dirigent zal dan ook niet onopgemerkt voorbij gaan. Fanfare Sint Nicolaas Broekhuizen organiseert een groots Farewell weekend:
 
Zaterdag 30 april 2016: Proms-concert door Fanfare St. Nicolaas Broekhuizen o.l.v. Chris Cuppen 
Zondag 1 mei 2016: Muziek-middag met medewerking van de 8 oud-verenigingen van Chris Cuppen 
 
De zaterdagavond belooft een fantastische avond te worden. Naast de Fanfare uit Broekhuizen staan ook Roel Verheggen, Helen Nillesen, Marjolein Cuijpers-Kuenen en Josefine Wijnhoven op het podium. Deze heer en dames zullen u laten genieten van hun prachtige stemmen. Het geheel wordt ondersteund door een combo. Een mooi en afwisselend programma met muziek van o.a. BZN, Rob de Nijs, Kyteman, Rowwen Heze en Within Temptation, waar eenieder van zal gaan genieten en wellicht Chris Cuppen nog wel het meest.
 
Op zondag 1 mei verzorgen de (hierboven genoemde) 8 muziekverenigingen een muziek-middag. Als afsluiting zullen zij samen 2 marsen spelen, voor de allerlaatste keer onder leiding van Chris. Daarmee sluit hij, na ruim 40 jaar, zijn carrière definitief af.
 
Uiteraard is iedereen uitgenodigd om zowel de zaterdagavond als de zondag te komen luisteren naar dit geweldige spektakel in de feesthal bij van Leendert in Broekhuizenvorst. We hopen veel (oud) muzikanten en bekenden van Chris te mogen begroeten.
 
Voor meer informatie zie website: www.fanfarestnicolaas.nl of onze Facebook pagina.
 

Bron: Fanfare St. Cornelius

Geplaatst door: Frans Broeder

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: