Actief op lammetjesdag

Publicatiedatum: Woensdag 23 maart 2016
Basisschoolkinderen en andere inwoners van Vortum-Mullem actief op zondag 24 april: LAMMETJESDAG!
 
In samenwerking met De Wereldboom, Basisschool St. Anna Vortum-Mullem, stichting Doejemee en De Schutkooi komt stichting Furaha Orphans Kenia weer in actie! Dit gaan we doen tijdens Lammetjesdag, een feestelijke lentedag, die jaarlijks op De Schutkooi wordt georganiseerd door De Wereldboom. Dit jaar gaat de opbrengst van Lammetjesdag naar Stichting Furaha Orphans Kenia. Daarom zijn er extra activiteiten en zal De Wereldboom ondersteuning krijgen van o.a. de kinderen van basisschool St. Anna en andere vrijwilligers uit Vortum-Mullem.
 
Voor een goede toekomst van onze weeskinderen in Kenia willen we heel graag een school voor voortgezet onderwijs realiseren, goed uitgerust met zaken als een bibliotheek en een scheikundelokaal. Het plan is, op deze school ook kinderen uit de omgeving van Homabay welkom te heten. Voor de realisatie van deze plannen is heel veel geld nodig. Al eerder heeft Vortum-Mullem laten zien samen te sterk zijn wanneer het gaat om saamhorigheid, samenwerking en betrokkenheid. De schoolkinderen van St. Anna gaan de komende weken ook op school al aan de slag om zich voor te bereiden op deze hopelijk weer bijzondere en drukbezochte Lammetjesdag.
 
De Wereldboom groet Afrika!
Natuurlijk zijn er weer een heleboel lammetjes te knuffelen! Daarnaast zijn er  allerlei leuke activiteiten:
Een speur-, speel- en smultocht. In deze tocht komt Torenhoog, een van de kinderboeken van De Wereldboom, spectaculair tot leven. De Afrikaanse opa van Sem komt op bezoek in de leukste flat van de wereld en bakker Sam, Mie Moe, tuinman Teun, Pim Pannenlap, mevrouw Zeepsop en vele andere bewoners begroeten hem feestelijk. Ga met opa Paul O'Chieng mee naar Torenhoog, waar tijdens de tocht lekkere Afrikaanse gerechten geserveerd worden, en waar je dingen kunt doen als je eigen spel zagen en reuzenzeepbellen blazen.
Als herder op de foto: Wist je, dat in Afrika veel kinderen herder zijn? Verkleed je met kleren uit de Wereldboomkist als herder en ga met een schattig lammetje op de foto.?
Afrikaanse hutten bouwen in het Avonturenbos!
< > vriendschapspoppetjes vilten, waarvan er een naar een weeskind in Kenya gaat en eentje voor jezelf is.Moegespeeld? Ga een lekkere pannenkoek bakken bij het kampvuur en strooi er een lammetje van poedersuiker op.
 
Praktische informatie:
Voor wie:              Voor jong en oud!
Waar:                   De Schutkooi, Veerweg 3, Vortum-Mullem
Wanneer:             Zondagmiddag 24 april
Hoe laat:               Speur- en speelpicknick van 11.30 uur - 14.00 uur
Overige activiteiten aansluitend van 14.00 tot 17.00 uur
Wat kost het:       Toegang en parkeren gratis
Van 11.30 - 14.00 uur Speur- en speeltocht MET PICKNICK € 7,50 (volwassene), € 5,00 (kind), € 22,50 (gezin) vooraf AANMELDEN EN BETALEN is noodzakelijk.
Ga voor aanmelden naar: http://www.doejemee.nu/evenementen.html
Voor de activiteiten vanaf 14.00 uur hoef je je NIET aan te melden en kun je gratis of tegen een kleine vergoeding genieten. Kijk voor de details op de website.
PIN aanwezig??      Nee.
Meer informatie:   www.dewereldboom.nl
 
Voorbereiding op Mini Bourgondisch Boxmeer
Een en ander is tegelijk een voorbereiding op Mini Bourgondisch Boxmeer (15 mei), georganiseerd door de Rotary Boxmeer. Wellicht heeft u gelezen dat de Rotary Stichting Furaha Orphans Kenia heeft gekozen als het goede doel voor editie 2016. Door actief te zijn in eigen dorp willen we laten zien, dat we op allerlei manieren ook onze eigen bijdrage leveren en actief zijn om geld in te zamelen voor de kinderen van Furaha.
Wij hopen natuurlijk op een grote opkomst!
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: