Zonnepanelen op gemeentehuis

Publicatiedatum: Vrijdag 01 april 2016
Zonnepanelen op dak gemeentehuis
Op maandag 4 april starten de werkzaamheden voor het plaatsen van 330 zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis. Door het plaatsen van deze zonnepanelen, van elk 270 Wp wordt er jaarlijks ongeveer 80.000 kWh duurzame energie opgewekt.
 
Na een aanbesteding is de opdracht gegund aan Sun & Wind uit Schaijk en Nabuurs Elektro BV uit Boxmeer. Voor de aanleg van de zonnepanelen is een SDE subsidie toegekend.
De bedoeling is dat het Zon-PV systeem eind mei klaar is en stroom kan leveren. Via een beeldscherm in de ontvangsthal van het gemeentehuis zal te zien zijn wat op dat moment de stroomopbrengst van de zonnepanelen zijn.
 
Wij gaan voor Groen
Het leggen van zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis is één van de projecten uit het milieu-uitvoeringsprogramma ZONBOX 2014-2015. In 2015 zijn hiervoor de voorbereidingen begonnen en binnenkort zullen de zonnepanelen er dan eindelijk liggen! Daarmee zet de gemeente Boxmeer weer een stap in het verduurzamen van haar eigen gemeentelijke gebouwen. Op dit moment werkt de gemeente hard aan een duurzaamheidsplan 2016-2020 waarin Energieneutraal Boxmeer en Klimaatbestendig Boxmeer de belangrijkste speerpunten zijn voor de komende 5 jaar.

 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: