Samenhang tussen projecten toerisme en recreatie

Publicatiedatum: Dinsdag 05 april 2016

 
Wat zijn de belangrijkste projecten tot 2020 op het gebied van toerisme en recreatie? Gemeente Boxmeer zette ze in het ‘Uitvoeringsprogramma Toerisme en Recreatie’ allemaal overzichtelijk op een rij, waardoor de verschillende projecten goed op elkaar af te stemmen zijn.
 
Toerisme en recreatie worden economisch gezien steeds belangrijker in de gemeente Boxmeer en het Land van Cuijk. Voor Boxmeer is inzet hierop extra van belang als je naar de economische 0-meting kijkt, die onlangs werd uitgevoerd in het Land van Cuijk. Hieruit blijkt dat 50% van de omzet in deze sector in de regio, wordt gegenereerd in de gemeente Boxmeer.
 
De Maasheggen en het Oorlogsmuseum staan centraal in het ‘uitvoeringsprogramma Toerisme en Recreatie’. Zij worden gezien als de belangrijkste dragers van de sector in onze gemeente. Verder is in het beleid  onder andere ook de ontwikkeling, realisatie en beheer van bossen meegenomen, zoals het afsluiten van onverharde wegen voor verkeer, en de aanleg en het onderhoud van fietspaden. Enkele concrete voorbeelden van de 40 projecten uit het programma zijn  een fietsroute door het Oorlogsmuseum, de ontwikkeling van een belevingsroute Romeinse weg en het verbeteren van het fiets- en wandelnetwerk in de Maasheggen.
 
Wethouder Peter Stevens: “Het verbinden van al deze projecten die direct of indirect een bijdrage leveren aan toerisme en recreatie,  levert meer efficiëntie en slagkracht op. Toerisme en recreatie zijn voor ons belangrijke sectoren, waarvoor we als gemeente en als Land van Cuijk flink aan de weg timmeren”. 
 
Op de website van de gemeente Boxmeer is het volledige uitvoeringsprogramma met alle  projecten te lezen of te downloaden. 
Tijdens de vergadering van 7 april neemt de gemeenteraad een besluit over het uitvoeringsprogramma.
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: